Tampere
24 May, Friday
19° C

Proakatemian esseepankki

Musta isä tuleeKirjoittanut: Samuli Viitanen - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Joo näin pääsi käymään. Tämä tuntuu samalla todella jännittävältä, mutta myös siltä, että tämä on se mitä mun on aina pitänyt tehdä. Oon haaveillut isyydestä niin pienestä asti kuin jaksan muistaa. Oon aina ollut hyvä lasten kanssa ja niiden seurassa oleminen ja leikkiminen on kivaa ja hoituu luonnollisesti. Isoveljen lasten saanti ja niiden hoito ei ole heikentänyt tunnetta. Jännittää vaan niin paljon, että pystynkö olemaan yhtä hyvä isä kuin hän, koska hän on niin upea isä lapsilleen.

Jännittää myös lapsen kasvatus. Tiedän kyllä suoriutuvani kaikista hoitotehtävistä, mutta miten siitä saa tehtyä kunnon kansalaisen? Haluaisin, että osaisin kasvattaa hänestä empaattisen, myötätuntoisen ja kiltin, mutta kuitenkin ahkeran, rempseän ja sellaisen, joka pärjää tässä rajussa maailmassa. Tähän kuin ei ole yhtä ohjekirjaa tai Youtube-tutoriaalia. Neuvoja kyllä löytyy vaikka ja millaisia niin paljon, että niistä menee melkein sekaisin.

Vähän harmittaa myös yhteiskunnan normit isyydestä. Haluaisin olla todella osallistuva isä ja jäädä lasten kanssa kotiin. Tulen varmasti ottamaan lasta välillä myös Proakatemialle mukaan.  Monesti isät saa ihailua ihan vaan siitä, että ne on lasten kanssa kun taas äidit saa kuulla ihmettelyä, että missä lapset on jos ne ei ole mukana. Onneksi Suomessa ollaan tässä jo aika pitkällä ja isällä on mahdollisuus jäädä myös kotiin ja saada vanhempainpäivärahaa yhtä paljon kuin äidin.

Meillä on onneksi todella hyvät tukiverkostot, kun kaikki mun puolen lähisukulaiset asuu alle 10 km päässä ja on ollut aina valmiina auttamaan. Ollaan myös saatu heiltä ja muilta lapsellisilta kavereilta paljon vaatteita ja muuta käyttötavaraa, joka on ollut ihan mahtavaa, koska opiskelijan budjetti on melko tiukka.

Nyt vaan odotellaan, että sais pitää ensimmäistä kertaa sylissä, potkut tuntuu jo.

Kommentoi