Tampere
15 Jun, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Mun juttuKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

“Olis upeeta löytää se mun oma juttu!”

Olisihan se, vaan itsellä ei sitä vieläkään ole. On kylläkin monta asiaa jotka kiinnostavat. Jos pidetään lista lyhyenä ja tylsänä, niin siihen kuuluu urheilu, matkustaminen, ihmiset ja kirjoittaminen. Miten kyseisistä asioista muodostetaan unelmien työpaikka?

Pikaisen pyörittelyn jälkeen tulin siihen tulokseen, että minun on perustettava joko matkablogi tai ryhdyttävä jonkun kansainvälisen yrityksen asiakassuhteiden ylläpitäjäksi. Molemmissa saa matkustaa sydämensä kyllyydestä ja tavata ihmisiä. Entäs sitten urheilu, joka on ollut elämässäni isossa roolissa noin 20 vuotta? No, helppoa. Sitähän tulee televisiosta koko ajan. Ongelma ratkaistu, ei muuta kun töihin.

Matkablogi on kiva ja viettelevä idea, mutta niitä vaan on kymmenen tusinassa. Keinot erottautua ovat seuraavat: alastonkuvia suosituissa turistinähtävyyksissä (ja siihen päälle jonkun verran putkareissuja), matkustamista paikkoihin joissa ei juurikaan kukaan muu käy (miten niitä löytää?) tai erittäin omalaatuinen tyyli kirjoittaa. Viimeisin voisi toimia, mutta kirjoitustyylissänikään ei loppujen lopuksi ole mitään erikoista. Tylsä perusjamppa Tampereelta, en usko että vetoaisi kovin suureen yleisöön.

Myös yksi erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto on perustaa oma verkkokauppa. Dropshipping -periaatteella toimiva verkkokauppa olisi optimaalinen muoto kaltaiselleni persoonalle, joka mielellään tekemättä mitään tienaisi kotisohvalla istuessaan. Ongelmana tässä kohtaa tulee vastaan se, että jokainen idea jonka saan, on jo toteutettu jossain muodossa. Olen liian pessimisti koittamaan mitään uutta, joka ehkä saattaa toimia, mutta suurella todennäköisyydellä floppaa aivan täysin.

Koska olen myös sataprosenttinen realisti, tiedostan jo tässä vaiheessa, että jokainen edellä mainituista ideoista on erittäin, ERITTÄIN vaikea toteuttaa niin, että niistä tienaisi elantonsa kokonaan. Mitä luultavimmin tulen siis päätymään työhön, josta en niin välitä ja sivutoimisesti pyöritän katkeroituneena jotain edellä mainittua. Ehkä jokin ideoista loppujen lopuksi lyö läpi ja kirjoitukseni osoittautuu vääräksi. Mutta tuskinpa. Pessimisti ei pety – mutta ei saavuta paljon muutakaan.

 

Julkaistu Totalin. blogissa 10.10.2018.

http://pieceoftotal.blogspot.com/2018/10/mun-juttu.html

Kommentoi