Tampere
25 Apr, Thursday
2° C

Proakatemian esseepankki

Motorola opinnäytetyöprosessistaKirjoittanut: Oona Orava - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Opinnäytetyön tekeminen oli haastavaa ja vei paljon resursseja. Se kuitenkin opetti paljon niin itse opinnäytetyön aiheesta kuin tiedon hankkimisesta sekä tutkimusmenetelmistä. Tässä esseessä käyn tiivistäen, motorolan avulla läpi opinnäytetyöprosessini ja lopuksi listaan mielestäni tärkeimmät vinkit prosessiin.

Mitä hyvää?
Opinnäytetyön aihe oli tärkeä olla itselle mielenkiintoinen. Parasta on, että työskentelyni työn aiheen parissa jatkuu valmistumisen jälkeen. Opinnäytetyön kirjoittaminen oli mielekkäintä ja tehokkainta silloin, kun tehtiin porukalla. Sovimme muutamien tiimiläisten kanssa yhdessä ajankohdan, jolloin kaikki saapuivat Proakatemialle kirjoittamaan opinnäytetöitään. Tauotimme kirjoittamista yhdessä ja kannustimme sekä autoimme toisiamme. Onnistuin itse lopputuloksessa parhaiten niin sanotussa teoriaosuudessa, sillä sen teksti on hyvää ja käytetyt lähteet ovat monipuolisia sekä hyvin ajankohtaisia, mikä on tärkeää markkinointiin liittyvissä aiheissa.

Mitä kehitettävää?
Ajankäytön hallinta oli suurin kompastuskiveni tässä prosessissa. Aloittaminen oli kaikista vaikeinta, mutta myös aikaresurssien priorisointi ja tarkempi suunnittelu sille, kuinka paljon aikaa käyttää millekkin vaiheelle, olisi ollut hyvin hyödyllistä. Opinnäytetyöni jäi tässä epäonnistumisen takia jopa hieman keskeneräiseksi. Teoriaosuuteen käytetty huomattavasti pidempi aika näkyy opinnäytetyöni eri kohtien laadun ja sisällön eroissa. Onnekseni saan jatkaa työtä aiheen parissa, joten keskeneräisyys ei sinänsä haittaa, sillä työ jatkuu.

Mitä opin?
Eniten oppinäytetyöprosessin aikana opin  lähteiden käytöstä, niiden etsimisestä ja lähdekritiikistä.  Tämä kehittynyt taito vahvisti myös ammatillista itsevarmuutta siinä mielessä, että ei tarvitse muistaa jokaista yksityiskohtaa, kun on hyvä kokonaishahmotus aihealueesta ja osaa lähdekriittisesti etsiä tietoa.

Mitä vien käytäntöön?
Ilokseni saan jatkaa opinnäytetyöni aiheen parissa työskentelyä valmistumisen jälkeen. Tein opinnäytetyön ulkopuoliselle toimeksiantajalle, jolle myyn markkinointiin liittyvää palveluani ainakin seuraavan kevään ajan.

Kävin läpi ammattikorkeakouluopinnot.fi sivun vinkkejä opinnäytetyöprosessiin. Tässä sieltä mielestäni tärkeimmät vinkit sinulle, joka valmistautuu opinnäytetyön tekemiseen:

  1. Aloita ajoissa: Vaikka aihe ei olisi vielä täysin kirkkaana mielessäsi, kirjoita raporttipohjaan jotain! Ala vain kirjoittamaan, sillä siitä se sitten kyllä lähtee muodostumaan. Alku on kaikista vaikein osuus, mutta jos aloitat ajoissa niin kiität lopussa!
  2. Valitse aihe, joka kiinnostaa: Opinnäytetyön tekeminen on helpompaa ja motivoivampaa silloin! Aiheen on hyvä olla myös sellainen, jota olet jo jonkin verran opiskellut opintojesi aikana. Jos aihe on ihan uusi sinulle, niin prosessi on vielä haastavampi.
  3. Luo aikataulu: Laadi aikataulu, jossa on selkeät määräajat eri vaiheille! Pyri noudattamaan sitä.

Lähteet:

Opinnäytetyö (ammattikorkeakouluopinnot.fi)

Kommentoi