Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

MonarkiaaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Trumpin hallinto tuntuu olevan tasasin väliajoin otsikoissa ilmastopolitiikan saralla. Lokakuussa 2017 Valkoisen talon korkeimmaksi ympäristövirkahenkilöksi valittu Kathleen Hartnett White oli viime vuoden puolella senaatin ympäristövaliokunnan kuultavana. Grillauksen aikana White mm. myönsi tietävänsä asioista vain mutu tuntumalla: ”Minulla ei ole minkäänlaista asiantuntemusta tai edes maallikkotietämystä valtamerien dynamiikasta ja ilmastonmuutosasioista”.

 

Trump on ottanut työkseen tuhota kaiken, mitä edeltäjänsä Barack Obama saavutti kautensa aikana. Pistää kovasti miettimään, kuinka paljon voit johtajana saavuttaa, olit sitten Trumpin tai Obaman asemassa, kun toinen syö toiseltaan. Luultavasti Yhdysvaltojen kehitys tänä aikana tulee olemaan puhdas +-0.

 

Proakatemialla on totuttu vaihtamaan bl puolen vuoden jaksoissa. Kuinka monessa firmassa pyritään rakentamaan alustaa johtamiselle, jolla voidaan kehittää toimintaa enemmän pidemmän aikavälin tähtäimellä, kuin puolen vuoden stinteillä? Valitaanko tiimin johtaja mukavuus kertoimella palvelemaan omia tavoitteita vai valitaanko bl palvelemaan tiimiä? Toimisiko nämä jopa käsikädessä.

 

Enemmistövallalla toimiva demokratia, on kovin heikko työkalu pitkän aikavälin haasteisiin. Hallitusroolin vaihtuessa opposition, vaihtuu usein mielipidekin. Vaalien aikaan kovite käytetty työkalu on vastapuolen herjaaminen. Tuntuu, että demokratian tehtävä on pitää tyytyväiset tyytyväisinä ja vähemmistö jatkuvasti varpaillaan.

 

Omassa roolissani en ole viime aikoina kiinnittänyt kovinkaan paljoa huomiota kenen etuja ja millä tähtäimellä niitä ajan. Oli roolini mikä tahansa, asetun yleistä zeitgeistia vastaan. En näe, että sen tarvitsisi ristetä yhteisönkään tavoitteista, mutta usein en sitä ole siltä kantilta ajatellut.

 

Mulla on vielä puolivuotta omaa hirmuvaltaa jäljellä. Joululoman aikana kerkesi jälleen miettiä ja jäsennelle ajatuksia uudestaan. On monia juttuja mitä haluisi tehdä, mutta kaikkea kaikille on ei mitään kenellekään.

 

Lähdin alun perin kehittämään Akatemian kirjaessee kulttuuria sekä kupla-ajattelun rikkomista. Mutta vähän niin kuin kasvavalla yrityksellä, niin itselläkin tuli kaikkea kivaa vastaan ja alkuperäiset suunnitelmat jäi taustalle. Vuoden alusta oon jälleen palannut vanhojen teemojen työstöön ja keskityn niiden kautta yhteisömme rakentamiseen. Samalla jaan vastuutani mahdollisille jatkajille, jotta kauniita uudistuksiani ei pyyhitä ensi vuonna maton alle. Varsinkin, kun ne ovat pitkän aikavälin muutoksia, jotka vaativat aikaa.

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005444750.html

https://y-studio.fi/artikkelit/vision-kirkastaminen-auttoi-makian-ylos-tappiokierteesta/’

Kommentoi