Tampere
28 May, Tuesday
26° C

Proakatemian esseepankki

Miten tiimi valmistautuu kesään?Kirjoittanut: Jenni Rupponen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tällä viikolla vietetään viimeistä virallista kevään kouluviikkoa. Viimeiset pajat, vuosigaala ja oman tiimin kevätkarkelot siivittävät akatemiakevättä kohti kesää. Samalla kesä tuntuu saapuneen koko Suomeen ja helle hellii. Tällä viikolla on hyvä reflektoida mennyttä kevättä ja tunnustella, kuinka valmiita olemme kesän saapumiseen.

Tiimimme on tehnyt kevään ajan paljon töitä sen eteen, että meillä olisi kesällä projekteja. Siinä olemmekin onnistuneet! Saawasta on jengiä mm. vetämässä kuplapallotoimintaa, pyörittämässä kesäkahvila Lempeä sekä toteuttamassa elämystelttailuprojektia. Kevään alussa tuntui, että projektit etenevät hieman kankeasti, mutta kesä näyttää nyt haasteista huolimatta melko hyvältä!

Kesään valmistautuminen tuo mukanaan myös kurssitöiden viimeistelyn ja esseedeadlinen kuumottavan niskaan hengityksen. Rästihommia kasaillaan, kannustetaan toisia, pidetään huolta yhteisestä jaksamisesta. Turnausväsymys näkyy tiimissä selkeästi, mutta tuntuu että pikkuhiljaa on jo helpompi hengittää, kun kevään kurssirupeama alkaa olla ohi ja numerot putoilla suoritustodistukseen.

Huomenna pidämme kevään viimeisen pajan. Aiheenamme on motorola tästä keväästä. Mikä on ollut hyvää? Mitä tiimissämme on kehitettävää? Mitä olen tuonut tiimiin? Mitä olen oppinut? Mitä olen vienyt käytäntöön? Menneen reflektoiminen varmasti auttaa kehittymään eteenpäin. Se auttaa meitä myös hahmottamaan, mistä olemme syksyllä jatkamassa.

Syksy. Kesään ollaan nyt aika lailla valmiita, mutta mitä syksy tuokaan tullessaan! Tiimitasolla syksy tuo uusia jänniä juttuja. Tällä viikolla valitsimme tiimimme uuden johtoryhmän, joka aloittaa syksyllä. Tämä varmasti muuttaa tiimimme dynamiikkaa. Jännittää myös nähdä, millä tavoin tiimimme on onnistunut pitämään yhteyttä kesän aikana. Tuntevatko kaikki olevansa vielä vahvasti tiiminjäseniä, kun syksyllä palaamme akatemialle? HR-tiimimme on suunnitellut tapoja, miten pitää yhteyttä kesän aikana. Tähänkin olemme siis yrittäneet parhaamme mukaan valmistautua.

Koronan hellittäessä pääsemme myös syksyllä ehkä taas kaikki Proakatemian tiloihin. Tämä on meille etäyhteisöön tottuneille varmasti aikamoinen kulttuurishokki. Syksyllä alamme kasaamaan palikoita taas uudestaan yhteisömme jälleenrakentamiseksi.

Millä tavoin teidän tiiminne on valmistautunut kesään? Onko teillä muistettu katsoa myös pidemmälle syksyyn? Toivotaan, että pääsemme näkemään syksyllä läsnä. Tuokoon kesä tullessaan kaiken, mitä sillä on antaa!

Kommentoi