Tampere
25 May, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Miten meni kevät 2023?Kirjoittanut: Atso Jaakkola - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
saawa
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Saawan kevät 2023

 

Tosiaan nyt kerron kuinka meillä on mennyt ja kuinka koen BL miten saawan kevät 2023 on mennyt.

Meillä tehtiin 2022 joulukuussa päätös siitä, että astun uudeksi Bl Saawaan. Minulla oli tällöin jo hyvä kutina mikä on Saawan tilanne ja mitä se vaatisi. Olin päässyt edeltäjäni ja Bl kanssa katsomaan asioita. Esim. Tehnyt hallitustyöskentelyä. Ollut mukana tekemässä kyselyitä ja ollut mukana tekemässä Saawan strategiaa.

 

Silloin jo joulukuussa nousi monia asioita mihin tiimi haluaa keskittyä. Ehkä isoimpina näkisin ”saada kaikki loistamaan” ja ”saawa jää elämään akatemian jälkeen” nämä on meillä ollut pitkään isoja linjoja, joihin haluamme suunnata. Nämä ovat myös kaksi iso tavoitetta, johon itse innostun suuresti.

 

Mikä sen parempaa, kun rakentaa sellainen porukka, jossa jokainen loistaa siis kimaltelee ja hehkuu kuin tuli konsanaan kesä yössä.

Näen myös saada Saawan jää elämään akatemian jälkeen on myös innosta tavoite. Koska tällöin saamme tiimistä, hyödytään koko loppu elämämme. Miettikää kuinka hienoa on se, että sinulla on 16 henkeä vieressä, johon voit luottaa ja sparrailla ajatuksia. Ja uskon että olemme jokainen vähän erilaisissa positioissa, jossa voimme jeesata toisiamme, kun apua tarvitaan.

 

No jos nämä ovat isot tavoitteet niin mitenkäs näihin mennään.

Meillä luonnostaan akatemialla on hienoja juttuja viimeisenä vuonna. On 24 h innovointia, opparit ja Final camp. tässä jos katsotaan esim. 24 h on siihen koko tiimin sitouduttava jotta saamme hyvän numeron. Se vaatii, että meillä on erilaisia työkaluja käytössä ja pystymme käyttämään niitä. Meidän pitää tunnistaa millaiset työparit/ryhmät ovat parhaimpia ja kuinka meidän pitää tiimissä toimia, jotta saamme mahdollisimman hyvän tuloksen aikaiseksi.

 

Miten opparit nyt liittyy mitenkään?

Eikös opparin kannattaisi tehdä aiheesta joka sinua kiinnostaa? uskon näin, että kannatta. Tässä voimme löytää ja auttaa jokaista löytämään omaa loistamisen paikkoja.

Final camp joka mielestäni kiteyttää molemmat tavoitteet ja vähän jopa enemmän. Meillä saawassa on mahtava tavoite. Kerätä 50 000 euroa final camp kassaan. Se ei tule itsestään. Siinä on monia kulmia, miten sen voi kerätä. Me olemme päättäneet, että teemme myyntiparit, jolla on noin 7000 € myyntiä per pari. Tällöin jokaisen joutuu miettiä mitä ja miten myy. Eikös olekin aika perinteisen yrittäjän taitoja? Ja sitten kun olet saanut myytyä projektin tai luonut oman projektin. Saat käyttää vapaasti tiimin aikaa tähän. Se mahdollistaa sen, että jokainen tiimiläinen osallistuu ja joudutaan tekemään yhdessä asioita. Sillä saamme luotua yhteisiä hetkiä niin suruja kun naurun remakkaa. Tämä taas toiseltaan auttaa tavoitteessa saada Saawa elämään akatemian jälkeen.

Esimerkiksi poppari projekti. jossa huikeasti otti Julius ja Oona hoitaakseen. Se työllisti koko tiimiä ja tiedän esimerkiksi, että Pyry löysi oman loistamisen sieltä. Hän pääsi sellaiseen positioon, jossa hän loisti. Mikä on mahtavampaa, kun tekemisen kautta oppiminen.

Myös uskon, että näissä projekteissa tulee niin paljon haasteita ja epämiellyttäviä yllätyksiä, jotka valmistavat meitä tulevaisuuden koitoksiin. Sillä ei se tuolla akatemian ulkopuolellakaan ole liian helppoa.

Final camp myös pakottaa opettelemaan kuinka hallitaan isoa porukkaa. ja kuinka vaadimme toisiltamme enemmän ja parempia tuloksia.

Final Camp on näistä hyvä tavoite, jossa täyttyy isommatkin tavoitteet samassa.

 

 

Mitäs muuta olemme halunneet nostaa Petran (TL) ja Rosan (talouspäle) Kanssa?

olemme halunneet tuoda juhlivuutta Saawaan. Se on näkynyt meillä monessa asiassa. on ollut projektien karonkkaa ja pikkujouluja. on ollut talent show’ta mökkipajassa ja erittäin paljon naurua. Nauru on sellainen asia, joka saa ihmiset yhteen ja jätettyä positiivisen jäljen muistoihimme tästä porukasta. Uskon senkin ruokkivan siihen, jotta meillä on tiimi myös valmistumisen jälkeen.

 

Pohdintaa omasta suoriutumisesta?

Mielestäni minun johtamiseni on mennyt semi putkeen. olen onnistunut nostamaan tekemisen tasoa. ja ainakin yrittänyt nostaa vaatimus tasoja. Vaikka ei olla saatu kerättyä tähän mennessä haluamme summaa final campia varten. on se silti oikeaan suuntaan mennyt. On ollut tekemistä ja auttamista, jotka koen elin tärkeiksi tavoitteen onnistumiseksi. Koen että olisin voinut olla selkeämpi ja ottaa työkaluja, jolla voidaan selkeyttää ajallisia ja kuormittavuuden haasteita. tämä pitää ottaa työtään syksyllä, jolloin taas menemme eteenpäin.

 

antaisin itselleni 4/5

 

 

 

 

Kommentoi