Tampere
18 May, Saturday
9° C

Proakatemian esseepankki

Miten luoda onnistunut Pitch?Kirjoittanut: Milana Itäpää - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tässä esseessä käsitellään lyhyesti, miten luoda hyvä pitch, joka herättää kiinnostuksen ja saa aikaan halutun vaikutuksen.

  1. Määritä tavoite ja kohdeyleisö

Ennen kuin aloitat pitchin luomisen, on tärkeää määrittää selkeästi tavoite ja kohdeyleisö. Mitä haluat saavuttaa pitchilläsi? Kenelle viesti on suunnattu? Ymmärtämällä kohdeyleisön tarpeet ja odotukset voit muokata pitchiä vastaamaan paremmin heidän kiinnostuksen kohteitaan.

  1. Keskity ytimeen

Hyvä pitch on tiivis ja keskittyy viestin ytimeen. Vältä turhia yksityiskohtia ja keskity välittämään olennainen viesti lyhyesti ja selkeästi. Käytä vahvoja ja kiehtovia sanoja herättääksesi kiinnostuksen heti alussa.

  1. Luo vakuuttava tarina

Ihmiset muistavat tarinoita, joten käytä hyväksesi tarinankerrontaa pitchissäsi. Luo vakuuttava tarina, joka herättää tunteita ja kiinnostusta kuulijoissa. Kerro, miten idea syntyi, millaisia haasteita olette kohdanneet ja mitä saavutuksia olette saavuttaneet tähän mennessä.

  1. Painota hyötyjä ja ratkaisuja

Kohdeyleisösi haluaa tietää, miten he hyötyvät pitchissäsi esitellystä ideasta tai tuotteesta. Painota siis selkeästi niitä hyötyjä ja ratkaisuja, joita tarjoat. Mitä ongelmaa idea ratkaisee? Miksi se on parempi vaihtoehto kuin muut?

  1. Ole valmis vastaamaan kysymyksiin

Hyvä pitch herättää usein kysymyksiä kuulijoissa. Ole valmis vastaamaan niihin ja perustelemaan näkemyksesi. Näin voit vahvistaa luottamusta ja antaa lisätietoa pitchissäsi esitetystä ideasta tai tuotteesta.

  1. Harjoittele ja saa palautetta

Pitchaaminen on taito, joka vaatii harjoittelua. Harjoittele pitchiäsi ääneen useita kertoja ja pyydä palautetta. Näin voit kehittää pitchiäsi ja varmistaa, että se välittää halutun viestin tehokkaasti.

Lopuksi

Hyvä pitch vaatii selkeää viestintää, vakuuttavaa esiintymistä ja kykyä herättää kiinnostus kuulijoissa. Käyttämällä näitä vinkkejä voit luoda onnistuneen pitchin.

Lähteet:

Pitchaus eli myyntipuhe. Duunitori. Artikkeli.

https://duunitori.fi/tyoelama/yrittajanopas/ideasta-liiketoiminnaksi/pitchaus

Hyvä Pitch – Näin rakennat hyvän Pitch esityksen. Etula Group. Verkkosivu.

https://etula.fi/sijoittaminen/hyva-pitch-nain-rakennat-hyvan-pitch-esityksen/

Kommentoi