Tampere
19 Jun, Wednesday
17° C

Proakatemian esseepankki

Mitättömästä mahdollisuudeksi – Pohdintaa yrittäjyydestäKirjoittanut: Nea Systä - tiimistä Waure.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Olen nyt vuoden harjoitellut yrittäjyyttä, josta en koskaan aikaisemmin osannut haaveillakaan. Hitaasti ja varmasti olen edennyt siihen tilanteeseen, että olemme luoneet yhdessä tiimitovereideni kanssa uuden tuotteen ja rinnalle olen perustanut yhden naisen siivousyrityksen, nykyisen tuotteen kehitykseen tarvittavia investointeja kattamaan. Olen havainnut matkan varrella erilaisilla asenteilla varustettuja ihmisiä ympärilläni. Joillakin saattaa olla vahvana visio omasta tulevaisuudestaan ja joillakin taas matka kohti suurta päämäärää on vielä epäselvä, mutta etenemistä tapahtuu monien vaiheiden kautta. Itse kuulun tuohon toisena esitettyyn kategoriaan.

Haluaisin kuitenkin tuoda esiin julkisesti sen, että itse kovasti toivoisin aloittelevien yrittäjien näkevän pienissä mitättömissä asioissa mahdollisuuksia. Olen ymmärtänyt itse, kuinka pienistä palikoiden rippeistä voi rakentua jotakin hyvin suurta. Tänään tämä ajatus konkretisoitui tosielämän esimerkiksi. En ole haaveillut tai unelmoinut siitä, että minusta tulisi isona siivooja, mutta olen nähnyt sen mahdollisuutena auttaa ihmisiä, varsinkin nyt, kun osuuskuntamme tämän mahdollistaa. Olen huomannut jo aikaisemmin työelämässä sen, että ihmisten auttaminen on asia, joka minua motivoi.

Pienet, mitättömältä tai ärsyttävältäkin tuntuvat asiat voivat mahdollistaa esimerkiksi olemassa olevan liiketoiminnan kehittämisen tai sellaisen luomisen. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle…Minä esimerkiksi pyrin siivouskeikoillani varmistamaan Treffiboxin tulevaisuuden pienin, mutta varmoin askelin.

Tämän päivän stooriin:

Tänään aamuvarhain olisi tehnyt mieli painaa torkkua torkun perään, mutta asiakastyö oli hoidettava. Mietin että 220 neliötä työmaata yksin voi olla aika haastava operaatio. Loppupeleissä siivous tuli tehtyä reippaasti ja laadukkaasti asiakkaan toiveiden mukaan. Kaupan päällisenä sain kuitenkin rahassa mittaamatonta arvoa tälle projektille enemmän kuin voi uskoa. Puhuimme riisipiirakoiden, kananmunien ja mummonmehun ääressä yrittäjyydestä melko syvällisesti pitkän linjan yrittäjän kanssa. Puhuimme mahdollisista projekteista sekä tulevista siivous keikoista. Keskustelimme siitä mitä yrittäjyys antaa, mutta välillä myös ottaa. Mutta mitä tärkeimpänä asiana ymmärsin sen, että vaikka yrittäjyys vie aikaa, välillä rahaa, vaatii riskejä, on lopputuloksena kuitenkin mahdollista saavuttaa se, mitä tällä hetkellä ei osaa välttämättä edes kuvitella.

Oli kuin mummolaan olisi istahtanut juttelemaan ja saipa siinä kertoa omaa tarinaansa ja myös oman osuuskunnan toiminnasta, välillä välissä imuroiden ja pölyjä pyyhkien. Tässä kohtaa huomasin omien verkostojeni laajuuden sekä oman ammattitaidon sekä asiakaspalvelun hyödyt, sillä muutaman tunnin siivous keikalla sekä juttelulla lähdin mukanani hymy huulilla, neljän eri projektivaihtoehdon kera, tyytyväisen asiakkaan kiitokset korvissani.

Kiteyttäisin tämän päivän oivallukset ja fiilikset tällaisiksi iskulauseiksi:

Arvosta pieniä asioita, ne voivat mahdollistaa suuria asioita, anna asiakkaillesi aikaa – koskaan ei saa olla niin kiire, ettet ehdi juttelemaan asiakkaasi kanssa, anna sattumalle mahdollisuus, ole aito oma itsesi – älä yhtään enempää tai vähempää, ajattele positiivisesti – se antaa voimaa, luota osaamiseesi – se kantaa joskus yllävänkin pitkälle! Kerro mitä teet ja mitä osaat ja millaisia ihmisiä sinulla on ympärilläsi- sana alkaa kantamaan jossakin vaiheessa <3

 

Julkaistu alunperin Linkedinissä: https://www.linkedin.com/pulse/mit%25C3%25A4tt%25C3%25B6m%25C3%25A4st%25C3%25A4-mahdollisuudeksi-nea-syst%25C3%25A4/?trackingId=hNvKTD2wRDaNgZiaiw4QGw%3D%3D

Kommentoi