Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Yrittäjäksi KouvolaanKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kouvola, tuo minun #betonihelvetti

Olenhan siis Kouvolasta kotoisin, paikasta jota kehuu yksin ihminen sadasta. Ja tottahan on, että paikkakunnan rakennukset näyttävät karuilta, hieman Chernobyl tyyppisiltä. Kouvola on myös ollut pitkään yksi Suomen johtavimmista muuttotappiokunnista eikä siitä ainakaan vielä olla parempaan menossa.

Toisaalta Kouvola on Suomen rautatieaseman tärkeimpiä risteyskohtia ja on ollut sitä niin kauan kuin Suomessa on rautatiet olleet. Miksi paikka ei vedä porukkaa? Miksi ihmiset aina nauravat kun kerrot olevasi Kouvolasta kotoisin?

Tämä suora lainaus Visit Kouvolan nettisivuilta kuvastaa paikkaa hyvin.

”Tony Tavi toi perheensä Kouvolaan pääkaupunkiseudulta. Hänen mielestään Kouvola on piilotettu helmi, sillä kouvolalainen ei kotikaupunkiaan kehu. Paitsi Tavi, joka maastopyöräilee Kouvolan metsäreiteillä, järjestää tee-tastingeja, ajelee pakettiautollaan suppauslautatorni katolla ja pitää kesäisin Sup Stationia Käyrälammella. Eikä murjota mistään, sillä eihän sellaista paratiisissa tehdä.”

Kouvola on loppujen lopuksi erittäin monipuolinen kaupunki niin, urheilun, aktiviteettien kuin maastojen puolesta. Kolmea eri lajia, jääkiekkoa, koripalloa ja pesäpalloa pelataan ylimmällä sarjatasolla. Kokoajan luodaan uutta aktiviteetteja ja myös maastoa käytetään hyväksi, onhan Repoveden kansallispuisto vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä.

Olen itse lukiossa aloittanut yrittäjyysopiskelut ja siellä ensimmäisen kerran ollaan innovoitu Kouvolaan jotakin, mikä saisi ihmiset sinne tulemaan, potentiaalisia asiakkaita kun olisi. Allegro juna tulee Venäjältä ja menee Helsinkiin, miten saataisiin ihmiset jäämään pois jo Kouvolassa ja käyttämään sinne rahansa? Pääkaupunkiseudulta ajaa tuhansia ihmisiä Kouvolan ohi kesällä matkalla mökille, miten he saataisiin jäämään hetkeksi Kouvolaan? Näitä asioita pohtii Kouvolassa niin aikuiset, kuin nuoret opiskelijatkin.

Itse en ole vielä päättänyt mitä teen valmistumisen jälkeen, mutta Kouvola voi olla kohde minne palaan. Silloin on keksittävä jotakin millä itsensä elättää ja tästä johtaa juurensa siihen, että mitä minä voin tehdä, jotta ihmiset pysähtyvät Kouvolaan. Millaisen yrityksen voisin perustaa? Mitä yrityksiä siellä jo on? Voiko sen tehdä paremmin vai pitäisikö keksiä jotain aivan uutta? Olen nyt hetken aikaa pohtinut tätä omassa päässä ja se vaikuttaa mielenkiintoiselta haasteelta. Olen vain aivan ulapalla mitä se voisi olla, eli ehdotuksia otetaan vastaan. Kouvolassa kuitenkin on mahdollisuuksia kasvuun ja se on loistava paikka kasvattaa lapsia turvallisessa kaupungissa. Eikä se ole niin synkkä paikka kuin kaikki puhuvat, he eivät vaan ole käyneet sielä ja nähneet kaikkea hyvää mitä sielä on.

Nyt mietintämyssyä päähän ja pohtimaan, millaista palvelua voisin tarjota, mitä muut eivät ole vielä Kouvolan suunnalla osanneet toteuttaa.

Rakas kotikylä – Kouvola

 

 

Lähteet:

https://visitkouvola.fi/fi/suunnittele-matkasi/inspiroidu-kouvolasta

https://visitkouvola.fi/fi

https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/huomenna-on-kouvolan-iso-paiva-raideyhteys-kiinaan-avautuu/6651044?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.hd=kneo

 

Julkaistu:

http://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/11/yrittajaksi-kouvolaan.html

Kommentoi