Tampere
17 Jun, Monday
18° C

Proakatemian esseepankki

Mitä tehdä hiihtolomalla Tampereella?Kirjoittanut: Saura Pohjonen - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Hiihtoloma Tampereella

Hiihtoloma lähestyy jo kovaa vauhtia. Olen kerännyt tähän Blogiin muutaman vinkin mitä kannattaa hiihtoloman aikaan käydä kokeilemassa Tampereella.

Miten olisi päiväretki järven jäällä?

Kaunis talvipäivä ja tekisi mieli lähteä ulkoilemaan. Aivan huippu vaihtoehto ulkoiluun ja elämykseen on JÄÄKAHVILA. Jääkahvilalta löytyy napakelkka, lapsille luonto suunnistus ja ennen kaikkea Tampereen parhaat muurinpohjaräiskäleet. Ulkoilmassa syödyt muurinpohjaräiskäleet maistuvat aivan täydelliseltä ulkoilun jälkeen.

Jääkahvila sijaitsee Rauhaniemessä järven jäällä, kansankylpylän vieressä. Jääkahvilalle pääsee esimerkiksi hiihtäen, luistellen ja kävellen. Rauhaniemessä löytyy myös paljon ilmaisia parkkipaikkoja autolle.

Tiesitkö että lauantaisin Jääkahvilalla vietetään lasten lauantaita, jolloin pääsee tapaamaan Lumi Leijonan ja pelaamaan tossulätkää. Lasten lauantai on täysin ilmainen tapahtuma, joten ei muuta kuin tossut jalkaan ja lätkimään.

Järven jäällä pääset myös luistelemaan, hiihtämään, potkukelkkailemaan ja ihan vain kävelemään, sekä ihastelemaan kauniita maisemia. Hiihtolomallahan tulisi urheilla ja ulkoilla! Joten Let’s Go Jääkahvilalle.

Tropiikin sijasta saunaan!

Talven lämpimin kohde onkin Jääkahvilan vieressä. Nimittäin Rauhaniemen kansankylpylä. Kansankylpylä on tunnelmallinen yleinen sauna, jossa pääsee pulahtamaan avantoon löylyjen välissä. Lämpöä ei siis tarvitsekkaan hakea rantalomakohteista. Kansankylpylän tunnelma on yhteisöllinen ja lämmin. Saunan lauteilla voi rentoutua ja avannossa virkistäytyä. Nälän yllättäessä pääset nauttimaan Jääkahvilalle joko makeita tai suolaisia muurinpohjaräiskäleitä.

Kommentoi