Tampere
21 Jun, Friday
16° C

Proakatemian esseepankki

Mitä tapahtuu vuonna 2022?Kirjoittanut: Saara Leinonen - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

”On kriittisen tärkeää, että asetat itsellesi ja yritystoiminnallesi tavoitteita joka vuodeksi. Oli ne sitten isoja tai pieniä.”

Tytti Laine

 

 

2021 on ollut kyllä ylä- ja alamäkiä täynnä. Vuoteen sisältyy paljon hyvää kuin huonoakin. Hyvät asiat ovat tuottaneet onnellisuuden ja onnistumisen tunnetta. Huonot asiat ovat olleet opettavaisia hetkiä, joista aina suunta on ollut ylöspäin. Tässä esseessä haluan pohtia tulevaa vuotta 2022. Mitä ovat tavoitteeni ja mitä haluan saavuttaa?

 

 

Projektit

 

Ensi vuonna kevät tulee olemaan tapahtumarikas. Helmi – maaliskuussa saamme Proakatemialle ja nimenomaan Samoalle vierailulle kolmeksi viikoksi sveitsiläisen tiimiyrityksen. Olen toiminut yhteyshenkilönä heille ja olemme päässeet erinomaiseen suunnitteluvaiheeseen. He aikovat toteuttaa projektin Suomessa sekä työskentelemään meidän kanssamme sen kolmen viikon ajan. Olemme Samoassa enemmän kuin innoissamme heidän vierailustaan, sillä tämä avaa myös meille mahdollisuuden päästä vierailulle Sveitsiin ja edistämään kansainvälisiä opintojamme.

 

Myös Sport & Business -seminar järjestetään maaliskuun lopulla. Projektimme on ollut osittain kuin vuoristorataa, mutta haluamme kuitenkin toteuttaa tapahtuman mallikkaasti loppuun asti. Nyt on siis täytynyt ottaa itseään niskasta kiinni, ja saada asioita eteenpäin. Jotta pääsemme haluttuun tavoitteeseen, projektitiimimme vaatii kunnon otteen ja draivin päälle.

 

24h eli valmistuvien tiimien loppunäyttötapahtuma polkaistaan käyntiin keväällä. Olen ottanut tästä itselleni haasteen. Haluan tehdä yhteisöllemme asioita ja siksi lähdin kyseisen projektin projektipäälliköksi. Tässä on minulle suuri paikka näyttää muille osaamistani sekä kehittyä johtajana entistä enemmän. Projekti jatkuu syksyyn saakka, jolloin tapahtuma järjestetään.

 

Olen myös hypännyt Wauren Tean ja Tuijan Soossi -projektiin mukaan tekemään markkinointia. Olen ollut kiinnostunut sisällöntuottamisesta ja erityisesti mediasta. Esitin kiinnostukseni projektia kohtaan syksyllä ja joulukuussa 2021 hommat saivat alkunsa. Vain muutamalla videolla olen tavoittanut useita kymmeniä tuhansia ihmisiä, mikä on innostanut ja motivoinut minua entistä enemmän. Vuonna 2022 haluan toteuttaa itseäni ja oppia markkinoinnista lisää ja tässä on minulle oiva paikka päästä tekemään haluamiani asioita.

 

Mitä kotiin kuuluu?

 

Vuonna 2022 haluan myös nähdä perhettä, sukulaisia ja ystäviä enemmän. Perheeni ja sukuni asuu noin 500 kilometriä Tampereelta pohjoiseen, mikä tarkoittaa sitä, etten näe heitä niin usein. Näin perhekeskeisenä ihmisenä, tähän on ollut erittäin vaikea tottua. En halua, että ystäväni pohjoisesta pääsevät unohtamaan minua ja vain muistelemaan vanhoja yhteisiä hetkiämme. Haluan myös heidän kanssaan tehdä uusia muistoja ja pitää heidät lähellä.

 

Tänä vuonna tuntui, etten nähnyt perhettä tai ystäviäni tarpeeksi, sillä olin niin paljon kiinni kouluhommissa tai töissä. Esimerkiksi kesän 2021 aikana pääsin käymään kotona vain kahden viikonlopun verran. Totta kai he kävivät luonani kylässä muutaman kerran ja soittelemme silloin tällöin, mutta se ei ole riittänyt minulle. Tavoitteenani vuonna 2022 on käydä enemmän kotona kylässä ja nähdä minulle tärkeitä ihmisiä.

 

 

Olen valmiina!

 

”Jos suhtaudut tavoitteesi tosi “kevyesti” etkä ota sitä vakavasti, tuskin tulet sitä saavuttamaan”

Tytti Laine

 

 

En ole luovuttaja. Kun haluan saavuttaa jotain, olen myös valmis tekemään hommia sen eteen. Odotan ensi vuotta innolla! Koska haluan saavuttaa tavoitteeni, olen myös valmis antamaan paljon. Haluan päästä vaikuttamaan isompiin asioihin, jonka myötä toteuttaa tavoitteitani sekä parantaa ja kehittää itseäni. Haluan voida entistäkin paremmin ja kokea oloni terveeksi. Haluan pysyä onnellisena ja jakaa onnellisuutta myös muille.

 

Täältä tullaan 2022!

 

 

 

Lähteet:

 

Tyttilaine.fi. Laine, T. 5 vinkkiä tavotteiden asettamiseen ja niissä onnistumiseen. (Luettu 16.12.2021)

https://www.tyttilaine.fi/5-vinkkia-tavoitteiden-asettamiseen-ja-niissa-onnistumiseen/

 

Kommentoi