Tampere
26 May, Sunday
20° C

Proakatemian esseepankki

Mitä on menestys?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kun puhutaan menestyksestä, on syytä ottaa huomioon, että kaikille ihmisille se ei tarkoita samaa asiaa. Jollekin se on liiketoiminnalla tai muulla kovalla työllä kerättyä vaurautta, toiselle se on kilpaurheilusta saatuja mitaleja ja jollekin se on suuri perhe täynnä rakkautta ja onnea. Menestyksen määritelmä liittyy aina ihmisen omiin arvoihin. Se on itselle arvokkaiden ja tärkeiden asioiden tavoittelua ja lopulta niiden saavuttamista. Mielestäni on tekopyhää tuomita menestyksen tavoittelu, sillä se voi tarkoittaa täysin eri asioita eri ihmisille. Oli kyse sitten rahasta, arvostuksesta tai onnellisesta perheestä, kaikki niistä voivat toimia menestyksen mittareina. Se on ihmisestä kiinni, mitä hän pitää sillä hetkellä arvokkaana ja tärkeänä.

 

Vaikka nyky-yhteiskunnassa menestys ajatellaan nimenomaan vaurautena tai valtana, on se pohjimmiltaan kuitenkin esimerkiksi mahdollisuutta toteuttaa itseään, olla oma itsensä ja olla itsenäinen. Menestys on osa onnellisuutta. Sama pätee myös yrityselämässä menestymiseen, vaikka raha onkin osa menestystä. Ilman rahaa ei voi olla itsenäinen, muista riippumaton yrittäjä. Raha mahdollistaa sen, että yrittäjä voi toteuttaa itseään ja olla muista taloudellisesti riippumaton.

 

Menestynyt yrittäjä ei välttämättä ole se, joka tekee miljoonien tulosta. Menestynyt yrittäjä voi olla se, joka pystyy elättämään perheensä oman intohimonsa avulla. Mainitessani tavoittelevani menestystä monet ajattelevat minun haluavan miljoonabisneksen ja että olen ylimielinen yrittäjä, joka haluaa vain maanpäällisiä rikkauksia. Se ei kuitenkaan ole totuus, vaan minulle riittää itsensä elättäminen itsensä toteuttamisen ja intohimon avulla. Tietysti kaikki siihen päälle tuleva on plussaa, eikä sitä paitsi ole väärin sanoa haluavansa rikastua. Eiköhän me kaikki haluta, vaikkei sitä kehdatakaan myöntää 😉

 

Julkaistu LinkedInissä.

Kommentoi