Tampere
26 May, Sunday
18° C

Proakatemian esseepankki

MITÄ ON HENKLÖKOHTAINEN MESTARUUTENI?Kirjoittanut: Arttu Vitikainen - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tiimini uusi Bl antoi haasteen kirjoittaa yllä mainitulla otsikolla blogin. Kirjapisteiden hivenen takkuillessa ajattelin, että tuossahan olisi helppo piste matkaan poimittavaksi. Ei se sitten ihan niin helppo kuitenkaan ollut.

Mitä minä olen antanut ja mitä olen saanut? Varmasti paljonkin, mutta tärkeimpänä itselle ystävät ja kokemukset. Olen saanut valtavan määrän uusia kontakteja, ihmisiä joille soittaa kun tarvitsee apua, ihmisiä kenen kanssa juoda ja nauraa. Näiden lisäksi olen saanut hyviä ja tärkeitä ystäviä. Niitä ihmisiä, jotka saavat sinut hymyilemään silloin kun et enää jaksaisi. Kaikkien näiden ihmisten kanssa on jaettu iloja ja suruja, mitkä jäävät muistoina ja tarinoina elämään, kunnes lucifer viimein kutsuu korttipöytäänsä. Tavoitteena onkin lopun akatemian ajan vahvistaa siteitä näihin ihmisiin, sillä toivon että edes isoin osa pysyisi elämässäni vielä vuosienkin päästä. Yhtenä tavoitteena itselleni onkin olla luomassa mahdollisuutta, että Kajon mökkipajat pyörisivät vielä vuosienkin päästä.

Tiiminä olemme mielestäni kehittyneet valtavasi erityisesti arvostuksessa toisen unelmia kohtaan. Yhteisen unelman löytämisen sijaan olemme aktiivisesti ajaneet yksilöiden unelmia, ja löytäneet tapoja, joilla tiimi voi toimia kantorakettina yksilön unelmalle. Toivon ja uskon tuo draivin säilyvän loppuun saakka ja pyrin omalla toiminnallani sitä mahdollistamaan ja osallistumaan yhteiseen tekemiseen, sekä tuomaan projekteja. En muista oliko Petteri Kilpinen vai kuka, joka sanoi: ”Messikin tarvitsee joukkueen”. Olkaamme me tuo Barcelonan dreamteam toinen toisillemme.

Itse haluaisin myös vielä hieman enemmän mahdollistaa aikaa ihmisille. Myönnän kevään olleen itselleni osaltaan kovin vaikea, johtuen henkilökohtaisen elämän luomista kolhuista. Silloin silti koin taas suuremman ymmärryksen ystävien merkityksestä. Siksi kun nyt koen taas auringon loistavan hieman kirkkaammin, haluan omalla panoksellani tukea niitä, ketkä vielä vaeltavat mordorin porttien tuolla puolen. Sillä kuten mestari Saarinen sanoo, ihminen tarvitsee hellän dynaamisia kohtaamisia.

Kommentoi