25 May, Saturday

Mitä muuta, kuin pelkkä tonnin sakko

Kirjoittanut: Kimi Vierre - tiimistä Evision.

Mitä muuta, kuin pelkkä tonnin sakko

Olin ilmeisesti ainoa, joka nappasi tuon surullisen 1000 euron sakon, syystä että esseet jäivät tekemättä maaliin asti. Uskon että tähän mahtavaan tilanteeseen päästiin monen summan kautta. Ja liekö kyseinen 1000 euron sakko edes laillinen, jos sitä lähemmin lähdetään tarkastelemaan. No, väliäkös sillä, oma tekemättömyys ja omat virheet niin kärsitään. Tällä hetkellä kyseistä sakkoa maksellaan käytännössä omasta pussista takaisin Evisionille, koska näin sovimme tiimissä, että jokainen, joka sakon ottaa, tulee maksamaan sen itse. Joka minunkin mielestäni kuulostaa reilulta. Se että onko summa hieman kohtuuton opiskelijan budjettiin, niin mielestäni kyllä.

Varsinkin kun tekemättä jättäminen usein johtaa myös puuttuneisiin opintopisteisiin, ja tämän myötä Kelan kautta tukien ja opintolainan katkaisemiseen. Onneksi opiskelijan kk kulut pyörivät noin 1200 euron paikkeilla (huom. kyseisellä rahalla juuri ja juuri elää ja selviää kynsiä syöden loppukuusta), niin luulisi että on varaa maksaa 1000 euron sakko. No ei välttämättä ole, kun ne tuet lakkautetaan. Tästäkään ei voi syyttää kuin itseään kun on jättänyt tekemättä. Mikä voisi johtaa siihen, että jää tekemättä. Hirveä kiire ja paine saada yritys toimimaan, jotta ei joudu kortistoon mihin valitettavan moni akatemian jälkeen joutuu, tai ettei joutuisi palaamaan saman tasoisiin tehtäviin missä ennen ammattikorkeakoulua työskenteli. Omat henkilökohtaiset ongelmat. Helvetin puuduttava etäily. Syitä on monenlaisia, joista yleensä johtuu asioiden pitkittyminen tai tekemättä jättäminen. Toki nytkin, kun esseitä viimetingassa väännän. Niin jatkuva stressi jo päällä olevasta 1000 euron sakosta painaa mieltä aivan liikaa ja saa minut lamaantumaan esseiden teko hetkellä. Ja valtavat taloudelliset ongelmat henkilökohtaisessa elämässä lamaannuttaa ihmisen kummasti. Mistä apu? Jaa a. Vieläkin sitä mieltä, että oma vika mutta mahtavaa olisi, jos jostain saisi edes pienen ymmärryksen.

Itse olen ihminen, kenen on vaikea puhua omista ongelmista hirveästi kenellekään, ja vaikka hieman väsyttäisi niin en koe silloin tarvetta lähteä hakemaan tästä lääkärin todistusta. Jonka olen huomannut ainoaksi syyksi hieman hiljentää vauhtia ja ottaa rauhallisemmin, eikä haittaa, jos vähän jää jälkeen. Kun taas itseään kuuntelee ja jättää jotkin asiat tekemättä, että jaksaa edes toisen asian, ei ole todellakaan syy sille, että toinen saisi jäädä tekemättä. Tällöin sinut tuomitaan laiskaksi ja aivan vätykseksi, joka ei suorita velvollisuuksiaan, vaikka toisella saralla olisikin painanut älyttömiä määriä tunteja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että velvollisuudet tulee hoitaa. Mutta ylimääräisyydet ovat ylimääräisyyksiä. Kiitos lukijalle kuuntelusta, suurimpana oppina ehkä lukijalle ja itselle, on oman elämän aikatauluttamisen tärkeys. Jos painaa 110 lasissa toista asiaa ja ei esimerkiksi anna ajatusta ja keskittymistä esimerkiksi esseisiin, jää ne todennäköisesti tekemättä.

Lähteet: Kimin elämä