Tampere
30 May, Thursday
20° C

Proakatemian esseepankki

Missä teknologian neljäs vallankumous viipyy?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blockchain sana nostaa minussa karvat pystyyn ja se tuntuu enemmän kirosanalta kun miltään muulta.  Kyllä minä tiedän, mitä se käsitteenä tarkoittaa, luin siitä hyvän kirjankin. Blockchain revolution (Don Tapscott, Alex Tapscott, 2017) on itsessään mainio teos, joka käsittelee kyseisen teknologian lähes loppumattomia mahdollisuuksia. Se on vain jotenkin äärimmäisen vaikea käsite, koska se ei itsessään ole mitään konkreettista vaan enemmänkin alus, jonka avulla luovat tulevaisuuden nerot voivat kuljettaa meidät uusiin tuntemattomiin paikkoihin.

Toki esimerkit kuten Bitcoin ja muut kryptovaluutat toimivat hyvinä viestijöinä siitä, että tämä teknologia todellakin on ennenkuulumaton ja tulee murtamaan monia toiminnassa olevia systeemeitä, mutta kun sekin on vain kuulemma alkua. Ärsyttävä kysymys vain on, että alkua mille?

Tältä varmasti monelta tuntui 90-luvun aikana, kun internetin vallankumous oli vauvan kengissään. Se ei ollut ihan uutta tai tuntematonta ja hienoja esimerkkejä sen tulevasta voimasta oli nähtävissä kun palvelut kuten Google ja Wikipedia nousivat parrasvaloihin. Tästä huolimatta kukaan ei kuitenkaan voinut ennalta nähdä sitä käsittämätöntä vaikutusta jokaisen ihmisen elämään, joka internetillä tulisi olemaan 20 vuotta myöhemmin.

Tämän muutoksen äärellä me nyt olemme. Blockchain tulee muuttamaan kaupankäynnin, informaation, rahan ja monen muun asian perusteellisesti. Internetin villin lännen anonyymivuodet ovat kohta vain muisto. Mutta sitä tapaa ja kokoa, jolla asiat tulevat muuttumaan emme voi tietää vielä ja se, jos jokin on ärsyttävää.

 

 

 

Kommentoi