Tampere
20 Jun, Thursday
13° C

Proakatemian esseepankki

Minun tavoitteeni syyslukukaudelleKirjoittanut: Jeena Kantosalo - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

 

Minun tavoitteeni

 

Olen lähiaikoina miettinyt paljon tulevaisuuttani henkilökohtaisen elämäni puolella sekä opiskelupuolella ja tuli sellainen olo, että olisi hyvä kirjata tavoitteita konkreettisesti ylös. Idea tuli siitä, että vähän harmittaa näin HR kauteni melkein loppupuolella, että en kevät lukukaudelle kirjoittanut asioita esseen muodossa ylös, koska niitä olisi kiva tässä vaiheessa lukea. Vaikka toki kirjasin tavoitteita ylös, ei ne ole avatussa ja selitetyssä muodossa ylhäällä. Ensi syyslukukausi tuntuu järkevältä tavalta pistää tavoitteita opiskelun ja oppimisen suhteen ylös, koska haluan ottaa uuden suunnan opiskeluihini liittyen. Tässä siis tavoitteita minulle ensi syyslukukaudelle:

 

  1. Projektit listalla number uno

 

Huomaan kuinka olen väsynyt tällä hetkellä. Vaikkakin koen että pystyn toteuttamaan minulle tärkeitä asioita, on hommaa saattanut olla hieman liikaa aikaajoin nyt kevään mittaan. Olen nyt tehnyt tietoisen tavoitteen syksyä varten keskittyä vain muutamaan projektiin täysiä ja sen lisäksi tehdä tiimin yhteisiä projekteja final camp tavoitettamme varten. Näihin asioihin tulen keskittämään suurimman fokukseni syksyllä. Yksi tavoitteistani onkin siis se, että ensi syyslukukaudella en osallistu mihinkään tiimimme minitiimin toimintaan, vaan suuntaan aikani täysin projekteille, pajoille ja esseille. Kun minun HOPS:iakin katsoo, näkee sen, että tekemäni suunta on selkeästi oikea myös opintojeni kannalta. Tällä hetkellä huomattavasti eniten minulta puuttuu projekti tunteja, kun melkeinpä kaikki muut tunnit (pl. pajatunnit) tulevat tämän kevään jälkeen olemaan hyvin lähellä tavoitemäärää.

 

  1. Pajat ja ristipölytys

 

Pajatunteja minulla on tavoitteen mukaisessa tahdissa kertynyt hyvin, mutta tahdon ottaa akatemiasta syksyllä irti kaiken mahdollisen hyödyn, ja se tarkoittaakin ristipölytystä! Eli siis toinen tavoitteeni syksylle on ristipölyttää enemmän. Olen nyt pitkälti pysytellyt oman tiimini pajoissa, ja haluan hakea oppeja ja ajatuksia myös muilta akatemialaisilta, jonka vuoksi koen tämän itselleni tärkeäksi.

 

  1. Esseiden kirjoittaminen

 

Haluaisin oppia paremmaksi kirjoittajaksi ja etenkin paremmaksi lukijaksi! Tänä keväänä olen käyttänyt aikani kyllä kaikkeen muuhun, kuin näihin kahteen asiaan. Olen aloittanut lukemaan ison määrän kirjoja ja siitä syystä minulla onkin ollut koko alkuvuoden varmaan n. 8 esseetä kesken, jotka näyttävät siltä, ettei niiden valmistumispäivää lähitulevaisuudessa näy. Tätä taktiikkaa en siis enää ota tulevaisuudessa käyttöön. Syksyn tahtotilana on siis lukea kirjoja kannesta kanteen ja kirjoittaa myös sitä myöden laadukkaampia esseitä aikaa käyttäen. Tahdon oppia kirjoista asioita, joita voin linkittää eri projekteihin, ja oppia kirjoittamaan niistä laadukkaita ja informatiivisia esseitä. Tietysti tässä tavoitteessa on myös syynä meitä kokoaika lähestyvät opparit.

 

Loppusanat

 

Näitä tavoitteita kohden lähden siis ensi syyslukukautena! Toki, voin jo tämän kevään aikana lähteä siirtämään ajatuksiani syksyn tavoitteitani kohden ja miettiä miten saan konkreettisesti ne toteutumaan. Ajanhallinta ja itsensä johtaminen tulee minulla nyt selkeään koetukseen, koska minulle on todella tärkeää, että saan syksyllä otettua myös tarpeeksi aikaa omalle hyvinvoinnilleni ja läheisilleni.

Kommentit
  • Katja Asbill

    Kerroit esseessäsi väsymyksestäsi ja siitä, kuinka sinua harmitti jälkikäteen, ettei kevään tavoitteet olleet kirjattuna ja avattuna essee muodossa. Samaistuin väsymiseen ja tunteeseen siitä, ettei käytettävissä ollut aika ole välttämättä kevään aikana jakautunut optimaalisesti oman jaksamisen ja perheenjäsenten huomioimisen kannalta. Tavoitteeksesi syksylle asetit projektitkin, ristipölytyksen ja esseiden kirjoittamisen. Itsellä tavoitteiden asettaminen on vielä tekemättä, vaikka Organisaatiopäivä lähestyykin.

    Projekteihin keskittyminen on varmastikin kohdallasi järkevää, kun HOPSista uupuvat tunnit keskittyvät projektitunteihin ja henkilökohtainen projekti pyörii jo vahvasti mielessä. Tiimin yhteisten projektien kannalta ylimääräinen aika projekteille on todennäköisesti myös hyvä asia. Henkilökohtaisella tasolla ristipölytykset ovat olleet monelle todella hyviä. Toivottavasti osaamme syksyllä myös tuoda niistä oppeja paremmin tiimille. Ehkä ne näkyvät kohdallasi esseissä, kun tavoitteenasi on myös kehittyä kirjoittajana.

    2.5.2022
Kommentoi