Tampere
21 May, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Minun BL kauteniKirjoittanut: Julius Viitala - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Minun BL kauteni 

 

Nyt kun minun BL kauteni alkaa lähennellä loppua, on aika palata ajassa taaksepäin ja katsella minun näkökulmastani, miten suoriuduin. Otin tammikuussa “roolini” vastaan tietämättä kaikkea, mitä minun tulisi hoitaa ja miten. Päätin kuitenkin ottaa enemmän vastuuta tiimissämme, sillä minusta tuntui, että en vielä tehnyt tarpeeksi tiimini eteen ja halusin haastaa itseäni.  

Ensimmäiseksi tehtäväkseni otin viikkopalaverien järjestämisen, Proakatemian johtoryhmän tapaamiset sekä talkootöiden etsimisen tiimillemme erilaisten työtarjousten perusteella, millä pyrimme kerryttämään yrityksen alkukassaa. Aloitimme yrityksen perustamisen nopeasti, saimme nimettyä hallituksen, jonka jälkeen teimme perustamispöytäkirjan ja pian meillä olikin jo y-tunnus. Tässäkään vaiheessa ei vielä tuntunut, että tiimiläisiä olisi joutunut jollakin tapaa puskemaan eteenpäin, sillä kaikilla oli yhteinen halu saada yritys nopeasti pystyyn, että voisi alkaa tekemään projekteja.  

Roolissani huomasin, kuinka paljon pelkästään BL oleminen verkostoi, sillä vaikka olin juuri aloittanut “kunnolla” Proakatemialla opiskelemisen, tuli minulle jatkuvasti teams viestejä ihmisiltä keitä en tiennytkään ja tapasin paljon uusia ihmisiä. Uskon, että se auttoi minua sopeutumaan paljon paremmin Proakatemialle, sillä sain olla paljon tekemisissä eri vuosikurssin opiskelijoiden kanssa ja oppia paljon heiltä.  

Hurmoksen alkuvaiheessa ajatuksena oli toteuttaa yhdessä tiimin kanssa projekti, mutta alkuvaihe meni oikeastaan yritysten perustamisessa ja kun pääsimme siihen vaiheeseen, että voisimme yhdessä alkaa suunnittelemaan meille projektia, tuli myyntipäivät, johon valmistauduimme huolella ja myyntipäivien jälkeen oli jo moni tehnyt päätöksen oman projektien perustamisesta. Toisaalta tämä helpotti minun työtaakkaani paljon, sillä jokaisella tuntui olevan projekti suunnitteilla, eikä minun tarvinnut ideoida projekteja, sillä tiimiläiseni hoiti sen aivan itse. Henkilökohtaisesti en nähnyt, että myyntipäivät maksoivat takaisin sitä aikaa, mitä käytimme siihen valmistautumisessa. Tämän ajan olisi voinut käyttää projektien suunnittelemiseen, jolloin meillä olisi voinut toimia useampi projekti jo keväällä. 

Yhtenä tärkeänä kohtana BL:nä toimimisessa on yhteistyö ja toimiva dialogi TL:n kanssa. Minulta ja Hetalta se onnistui hyvin, ja pystyimme auttamaan toisiamme työssämme. On myös tärkeää, että BL ja TL saavat johtaa, sillä heidät ovat siihen tehtävään valittu ja heillä pitäisi olla jokaisen luottamus.  

Keväällä eniten päänvaivaa tuotti se, kuinka paljon projekteja oikeasti viedään eteenpäin, millä aikataululla ja millä tavoilla. Lähes jokaisessa viikkopalaverissa paasasin meidän projektitilanteestamme, missä käytiin läpi lähes jokaisen projektin edistymistä ja kuulumisia. Halusin keväällä myös painottaa sitä, että suunnittelisimme projekteja, millä pystyttäisiin jättäytymään pois palkkatyöstä ja tienaamaan rahaa projektien kautta. Mitä nopeammin pääsee pois tutusta ja turvallisesta työstä, sitä nopeammin ja paremmin se valmistaa sinua yrittäjyyteen, sitähän täällä ollaan opiskelemassa.  

Loppuvaiheessa keskittyminen BL:nä olemisesta alkoi kääntymään omaan projektiini. Varsinkin kun aloitimme työt Revo-Setin kanssa, alkoi minua näkymään entistä vähemmän akatemialla. Aikaa vievä projekti kuitenkin kostautuu siinä, että se vie aikaa BL:n työstä ja nämä loppumetrit sen roolin hoitamisessa on ollut aika vähäistä. Toisaalta koen, että vaikka olenkin BL:nä tällä hetkellä, ei se saa rajoittaa minua tekemästä projektiani, sillä aivan samalainen oikeus minullakin on työskennellä projekteissa ja sitä myös haluan tehdä enemmän kuin istua pajassa ja järjestää palavereita, sillä sitä tekemällä ei tienaa rahaa.  

Minun jatkopestini vastaanottajalta toivon enemmän sitoutumista yrityksen sisäisten asioiden hoitamiseen, projektien hankkimiseen sekä selkää visiota siitä, mihin suuntaan yritystämme voitaisiin kehittää. Minun kohdallani tuo visio ei ole oikein kirkastunut ja olen ehkä enemmän keskittynyt minun oman projektini asioihin, kuin koko tiimimme asioihin. BL:n kuitenkin täytyisi olla läsnä, sillä on vaikea hoitaa tiimin sisäisiä ja ulkoisia asioita, jos ei ole perillä tiimin tapahtumista ja asioista. Itse olen huomannut sen, että kun teen pitkiä päiviä projektini parissa, unohtuu minulta muut asiat, mitä pitää hoitaa. Tätä en toivoisi seuraavalta BL:tä, vaan toivon, että hän pystyy hoitamaan paljon ja monipuolisesti asioita.  

Kommentoi