Tampere
23 May, Thursday
10° C

Proakatemian esseepankki

Minkä takia sinun tulisi aloittaa joka aamu puhelimella?Kirjoittanut: Markus Tervo - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 1 minuutti.

Minkä takia sinun tulisi aloittaa joka aamu puhelimella?

 

 

 

 

Kuinka moni meistä syyllistyykään heti herättyään erilaisiin mieltä ja kroppaa negatiivisesti stimuloiviin askareisiin. Liikunta ja rauhallinen lukuhetki tulee heti mieleen pahimpina esimerkkeinä. Ihminen on luovasti hyvin vastaanottavainen ja seesteinen heti aamutuimaan, minkä takia on erityisen tärkeää pyrkiä keskeyttämään kyseinen prosessi puhelimen käytöllä ja kaikilla sen positiivisilla ilmoituksilla. Herättyäsi sinulla on yleensä noin tunti armon aikaa katsoa kaikki ilmoitukset tarkasti läpi, tämän jälkeen ne katoavat herkästi kokonaan. Kyseiset ilmoitukset luovat pohjaa saapuvalle päivälle, ja luovat mahdollisen korkeat odotukset, jotka johtavat kirkkaaseen innostukseen.

 

 

Olemme täysin sisäistäneet meidän olemattoman aamurutiinimme. Kroppa tavoittelee puhelinta saman tien, kun olemme saaneet molemmat silmämme auki. Onkin erittäin mielenkiintoista miettiä aamuja ennen älypuhelimia. Oliko aamulehden lukemiselle kenties samankaltainen rutiini tai ylen aamu studiolle? Mitä eroa on sillä, että pitelet fyysistä lehteä kädessäsi ja aktivoit aivojasi, verrattuna informaatio tulvaan, jota melkein haluamattasi saat loputtomasti puhelimesta? Tulema on varmasti hyvin yksilöllinen.

 

 

Ahdistavinta on pohtia aikaa taaksepäin ja huomata, että aika puhelimella ei luo minkäänlaista kaunista muistoa. Muistan kyllä helposti mökkiaamun, jolloin menin suoraan uimaan koiran kanssa. Päivän aloitus ja lopetus puhelin kourassa estää meiltä sattuman mahdollisuuden ja etenkin mahdollisuuden ichigo ichie hetkeen. Sanonta on japania ja korostaa hetken merkitystä ja sen ainutlaatuisuutta. Jokainen hetki on kuin ohilipuva joki, se ei tule koskaan samanlaisena uudestaan.

 

On tärkeä luoda pientä suunnitelmaa ja ajatusta aamua varten. Forbesin artikkelin mukaan suunnittelemattomuus aamuissa saattaa hyvinkin lisätä mahdollisuutta lipsahtaa katsomaan puhelinta ja palata takaisin vanhoihin huonoihin rutiineihin. Fyysinen harjoittelu ja lukeminen ovat hyviä tapoja aloittaa aamu, mutta rutiini kyseisiin tapoihin täytyy luoda. Aamu ilman ylimääräisiä älylaitteita antaa mahdollisuuden tarkastella oikeaa maailmaa ympärilläsi ja mahdollisesti viettää aikaa lähimmäisesti kanssa. Olla oikeasti läsnä.

 

 

https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2021/04/02/why-you-should-stop-checking-your-phone-in-the-morning-and-what-to-do-instead/?sh=331c34632684

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi