Tampere
21 May, Tuesday
11° C

Proakatemian esseepankki

Millaista on opiskella Proakatemialla?Kirjoittanut: Sami Sipari - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Millaista on opiskella Proakatemialla?

 

Ensimmäiseen vuoteen opiskelijana ja tiimiryittäjänä mahtuu monta iloista ja surullista oppimisen hetkeä. Proakatemialle astuessa en osannut yhtään arvata mitä tämä uusi arki toisi tullessaan. Monet odotukset täyttyivät mutta arki ei ollut todellakaan sitä mitä kuvittelin.

 

Syksy oli sitä perinteistä opiskelua. Istuimme päivät kuntokadulla opiskellen tyylillä, jonka tunsin jo vuosien takaa. Opiskelu ei tuntunut liian vieraalta, vaikkakin edellisestä kerrasta oli enemmän kuin hetki aikaa. Syksy tuntui silti hyvin vapaalta ja penkkiä piti käydä kuluttamassa vain muutamana päivänä viikossa + muutamat pajatunnit siihen päälle. Jos saisin mahdollisuuden palata menneisyyteen ja tehdä koko vuoden uudestaan, käyttäisin enemmän aikaa kursseihin panostamiseen, tiedon etsimiseen itsenäisesti, opiskelukavereihin tutustumiseen ja itseni valmistamiseen tammikuun tapahtumiin, kun perustamme Hurmoksen. Oman motivaation olisi voinut myös saada paremmalle tasolle, nyt kun asiaa jälkeen päin miettii.

 

Arki joululomien jälkeen oli ja on edelleen ollut hyvin hektistä. Tietoa, asioita, tapahtumia, yrityksen asioita, oppimista, kirjoittamista, uuden opettelua, vastuuta, virheitä, useita perättäisiä sairastumisia, kokemuksia jne. Lista on loputon ja juna kulkee eteenpäin. Joudut itse pitämään huolen, että olet kirjannut asiat itsellesi ylös ja pysyt mukana. Itsensä johtaminen ja oman elämän organisointikyky nousee suureen rooliin opiskellessa Proakatemialla. Iso osa tätä muutosta on oman mindsetin muuttaminen opiskelijasta, tiimiyrittäjäksi, jolloin tarkoituksena ei ole pelkästään suoriutua, vaan jatkuvasti kehittää itseään ja työtovereitaan yrittäjänä. Itsensä kehittäminen tiimissä sekä itsenäisesti on hyvin erilaista verrattuna meidän perinteiseen koulujärjestelmäämme ja se ei todellakaan sovi kaikille. Olin itsekin valmis luovuttamaan – pariinkin otteeseen. Mutta kuten mahtava työtoverini Ale sanoo: mää sytyin! Tämä kaikki vaati sen oman mindsetin muuttamisen, haluun kehittyä ja oppia!

 

Kaikkien erilaisten vaikeiden ja hyvien hetkien keskellä minua kantava voima ja energia on tullut tiimiyritykseltäni. Hurmos ja etenkin jokainen kollega ovat olleet opettajia toisilleen ja itselleen. Epätoivo ja innostava jännitys tuntuvat olevan saman kortin kääntöpuolia, kun ongelmia tiimiyrityksessä kohdataan ja niitä lähdetään ratkomaan. Joka tapauksessa, vaikka yhdessä oppiminen tiimiyrityksen kautta on ehkä erilaista kuin perinteinen kouluttautuminen, se myös antaa itselleni paljon enemmän.

 

Tuleville pinkuille haluan antaa vinkin heti opiskelun alkuun, että käykää verkostoitumassa vanhempien tiimiyritysten kanssa ja kysykää kaikki mahdollinen. Meiltä löytyy kokemusta onnistumisista ja epäonnistumisista. Olemme yhteisö, joka haluaa auttaa teitä menestymään ja saamaan parhaan mahdollisen alun tiimiyrittäjän polullanne. Pystyn puhumaan koko Hurmoksen suulla, että toivotamme teidät tervetulleiksi ja meidän tiimimme puoleen voi aina kääntyä.

 

 

Kommentoi