Tampere
21 May, Tuesday
5° C

Proakatemian esseepankki

Miksi Proakatemian yhteisön tapahtumat ovat niin tärkeitä?Kirjoittanut: Minna Järvinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Se, että Proakatemialla on 20-vuotisjuhlavuosi ei ole mikään itsestäänselvyys. Ensimmäiset 5-7 vuotta olivat sellaisia, että oli aivan veitsen terällä, jatkuuko koulutus tässä muodossa vai ei. Opiskelijoiden omistautuneisuus on ollut suuressa roolissa Proakatemian jatkuvuuden kannalta. Alusta saakka opiskelijat ovat olleet niitä, jotka ovat nostaneet esiin syitä, miksi näin täytyy opiskella, tiimeissä. Proakatemia perustuu tiimipedagokiikkaan, joka perustuu tiimeihin, jotka Proakakatemialla opiskelevat. Koulun menestyminen on jokaisen opiskelijan vastuulla. Proakatemian opiskelumetodit poikkeavat niin sanotusta normaalista koulusta jo sillä, että Proakatemialla opiskelijalla on vastuuta ja valtaa vaikuttaa asioihin. Proakatemialla johtoryhmä koostuu omista opiskelijoista ja siellä käsitellään yhteisölle tärkeitä asioita. Vaikuttavuus nousee esiin niin tiimitasolla kuin yksilötasolla.

 

Sitran nettisivuille on kirjoitettu blogi: ”Yhteisöllisyys ruokkii uusia toimintatapoja.” Blogissa kerrotaan, että yhteisöjä yhdessä pitävä voimavara on yksilön ja yhteisön välinen suhde. Proakatemia on lähes 600 hengen yhteisö, jonka rikkaus on iso alumniverkosto, jollaista toista Suomesta saa hakea. Proakatemian valmentajanakin toimiva Tanja ”Tirri” Verho puhuu myös alumnin suulla. Häneltä saimme loistavat pointit siihen, kuinka tärkeä yhteisön kannalta syntymäpäivät ovat jokavuotisena perinteenä. Alusta saakka on ollut perinteenä pitää synttärijuhlat sekä vuosigaala yhteisön yhteisinä tapahtumina ja ottaa vahvasti alumnit mukaan. Tämä on ainutlaatuista juuri Proakatemialla, sillä missään muualla suomalaisessa oppilaitoksessa ei ole näin. Proakatemialla on yksi Suomen aktiivisimmista, toimivista alumniverkostoista, jotka haluavat olla edelleen osa yhteisöä ja auttaa nykyisiä opiskelijoita etenemään opinnoissaan ja urallaan. Alumneilla on aina aikaa auttaa opiskelijoita.

 

TAMK käyttää nykyään Proakatemiaa omana lippulaivanaan ja brändinään, TAMKin ja Tunin strategian osana on yrittäjyys. Yrityspedagogiikka on yksi isoimpia Suomen valtion arvoja ja strategisia painopisteitä. Valmistumisprosentti ja työllistymisprosentti ovat Prokatemialla sellaisella tasolla, mihin ei muut koulut helpolla pääse. Korkeakoulujen mittareilla mitattuna Proakatemia on top 3:ssa. Se ei onnistuisi, jos tiimipedagogiikka ei toimisi. Proakatemia on osoittanut sen, että tällainen toimintatapa kehittää. Olemme rikkoneet miljoonan euron liikevaihdon ja kasvutavoitteet ovat vuosittain +20% kokonaisliikevaihtoon. Proakatemialle on saatu ylempi amk-tutkinto ja suora haku siitä syystä, että on pystytty osoittamaan tiimipedagogiikan toimivuus. Suoralla haulla voidaan varmistaa se, että kouluun otetaan ne yksilöt, jotka haluavat kehittää yhteisöä ja oppilaitosta edelleen eivätkä keskittyä pelkästään omaan oppimiseen ja tekemiseen.

 

Proakatemiaa ja yhtäkään Proakatemian tiimiä ei olisi olemassa ilman yhteisöä.

 

Kiitos Tanja ”Tirri” Verho kiteytyksestä ja syistä jokaisen osallistua yhteisön kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

 

Lähde: https://www.sitra.fi/aiheet/yhteisollisyys/#mista-on-kyse

Kommentoi