Tampere
22 May, Wednesday
7° C

Proakatemian esseepankki

Miksi menestyvissä yrittäjätarinassa puhutaan onnekkuudesta?Kirjoittanut: Atso Jaakkola - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
podcast onnekkuus on potentiaali, jonka kova työ muuttaa palkkioksi.”
Jari Sarasvuo
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Miksi menestyvissä yrittäjätarinassa puhutaan onnekkuudesta?

 

Tämä on mielenkiintoinen kysymys. Miksi se on onnesta kiinni, onnistuuko vai ei. Jos tekee kovasti töitä, käyttää bisnesälyä, sinulla on hyvä idea ja tiimi. Eikö se riitä? Ei välttämättä riitä.

mietin miksi jotkut yritystarinat menestyvät ja miksi toiset ei.

 

Tarina annista, Ja kuinka onnekkuus toimii.

 

On esimerkiksi Enni. Jolla on halu tehdä suomen suurin markkinointi firma. Ennillä on määränpää tiedossa mutta ei vielä käsitystä, miten sinne päästään tai mitä matkanvarrella odottaa. Joten Enni lähtee kohti omaa tavoitettaan. Matkan varrella tulee paljon kysymyksiä ja haasteita mihin pitää löytää ratkaisu. Millaisia ihmisiä tarvitsen ympärille? Mitä osaamista tarvitsen? Miten johdetaan? Miten voitan tarjoukset? Miten saan myytyä tuotteita? Miten yleinen maailman tilanne vaikuttaa yritykseen? Miten selviän, jos avaintekijä lähtee pois? Entä jos elämä käy ja tapahtuu jotain henkilökohtaisessa elämässä?

Yrittäjän taipaleella on monia kysymyksiä ja ratkaisuja mitkä pitäisi voittaa, jotta yritys voi menestyä. Osa on asioita mihin voit vaikuttaa ja osa mihin et voi vaikuttaa. On niin paljon kysymyksiä, ettei kaikkeen voi laittaa 100% panostusta tai ei tiedä parasta vaihtoehtoa. Osa kysymyksistä on niin moniulotteisia, ettei niitä hahmota.  Joten on onnesta kiinni, onnistuuko vai ei.

Ainut tähän lääkkeeksi on aika. Mitä pidempää esimerkiksi Enni touhaa markkinoinnin parissa hänellä on mahdollisuus käydä hyvä tuuri. Jollekin hyvä tuuri käy 1 vuoden jälkeen toisilla se käy 30 vuoden jälkeen.

 

Matkasta nauttiminen

 

Tällainen on hyvä esimerkki myös siitä, kuinka on tärkeää nauttia matkasta eikä määrän päästä. Jos Ennillä olisi vain raha ja varakkuus mielessä ei sitä 10 vuotta jaksaisi sen ilosta tehdä. Joten jos matkasta osaa nauttia niin hyviä asioita tapahtuu.

 

Lähteenä toimii: Jari Sarasvuo, Spotify podcast 2021, ”onnekkuus on potentiaali, jonka kova työ muuttaa palkkioksi.”

Kommentoi