Tampere
23 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

Miksi kirjoittaminen on minulle niin vaikeaa?Kirjoittanut: Roosa Haaka - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tämän syksyn yksi haasteistani tulee olemaan esseepisteiden kasaan saaminen, sillä kirjoittaminen ei kuulu vahvuuksiini. Viime keväänä meidän piti saada kasaan 15 esseepistettä ja silloin kauhistelin jo sitäkin määrää. Siitä kuitenkin selvittiin ja sain esseepisteet kasaan hyvissä ajoin, vaikka se teettikin itselle paljon työtä. Tänä syksynä määrä kasvaa entisestään ja kasaan täytyy saada jo 20 esseepistettä. 

Tänä syksynä asetin itselleni tavoitteeksi aloittaa esseiden kirjoittamisen ajoissa heti ensimmäisellä viikolla, jotta niiden kanssa ei tulisi kiire. Kuitenkin tämän ensimmäisen esseen aloittaminen oli jotenkin hirveän vaikeaa ja tuntuu, että järkevää tekstiä ei saa ollenkaan tuotettua. Noh, jostakin sitä on taas aloitettava ja pääasia, että vain aloitin! 

Toinen tämän lukukauden tavoitteistani on kirjoittaa vähän joka viikko, sillä jokainen sana vie tekstiä aina vähän eteenpäin. Näin myös saan pidettyä itselleni kirjoittamisen rutiinia yllä, jolloin esseiden aloittamisesta ei tule niin vaikeaa. Uskon ja toivon tämän auttavan siihen, että kirjoittaminen helpottuisi ja siitä tulisi minulle mukavampaa ajan kuluessa, kun vain säännöllisesti harjoittaa sitä.  

Tätä esseetä kirjoittaessani aloin pohtimaan syvemmin vastausta siihen kysymykseen, että miksi se kirjoittaminen sitten on minulle niin vaikeaa tai miksi se tuntuu niin hankalalta ja ylitsepääsemättömältä. Tulin siihen tulokseen, että varmasti lukihäiriölläni on osuutta asiaan, mutta hyvällä asenteella ja harjoittelemalla minusta voi oikeasti olla paremmaksi kirjoittajaksi. Tähän asti olen antanut liikaa valtaa ajatukselle “ei minusta ole hyväksi kirjoittajaksi, koska minulla on lukihäiriö”. Tämä ajatus saa muuttua nyt, sillä huono asenne ei ainakaan paranna kirjoitustaitojani.  

Kun aloitin tätä esseetä niin ajattelin, että tämänkin kirjoittaminen tulee olemaan vaikeaa. Toisin kuitenkin kävi ja sain tämän esseen kirjoitettua helpommin kuin odotin. Toki alkuun tekstin tuottaminen oli todella takkuilevaa ja turhauduin muutamaan otteeseen, mutta tämän jälkeen homma lähti rullaamaan paremmin. Tämä essee ei ole parasta laatuani, mutta jostain oli vain aloitettava ja tästä onkin jo taas helpompi jatkaa seuraavan esseen pariin. Tämän esseen avulla sain myös todistettua itselleni, että kyllä minusta on kirjoittajaksi, jos vain haluan.  

Kirjoitettu 24.8.2022 

Kommentoi