Tampere
25 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

Miksi et suunnittele miten teet työsi kivastiKirjoittanut: Kaisa Oksala - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Miksi et suunnittele miten teet työsi kivasti?

 

Teen Joulumysteeriä hyvän ystäväni kanssa ja meillä on ollut haasteita työskennellä yhdessä, sillä juteltavaa aiheen vierestä löytyy aivan liikaa. Välillä kahvitauot venyvät tunnin mittaiseksi ja työskentely on liian rentoa, sillä emme piiskaa toisiamme suoriutumaan vaan ymmärrämme toisiamme miksi tänään ei jakseta ja ei huvita. Löysän työpäivän jälkeen soimaamme itseämme kun emme taaskaan saaneet mitään konkreettista aikaan ja laadimme tietenkin metrin pituisen to do listan seuraavalle työpäivälle.

 

Uuden työpäivän koittaessa, jo pelkän pitkän to do listan näkeminen aiheuttaa raskaan olon ja ajatus kauheasta suorittamisesta hikoiluttaa. Nyt kuitenkin tällä viikolla teimme töitä ”work shopin” muodossa, sillä työkaverini pyysi, että saisiko hän suunnitella ja vetää meille pajan, jossa suoritamme to do listaa eteenpäin kivojen harjoitteiden muodossa. Pajan nimi olikin ironisesti ”Kiva paja”.

 

Vaikka työskentely ei kauheasti eronnut normaali suorittamisesta se oli kuitenkin paljon mukavampaa ja näin pystyimme ”hienoja” työkaluja käyttämällä huijaamaan meitä tekemään työtä. Saimme todella paljon aikaan mikä oli ihmeellistä meidän dynamiikalla. Työ tuntui mielekkäämmältä, kun samalla oppimme uusia työkaluja ja niitä käyttämällä edistimme to do listaamme.

Omissa aivoissa olen eritellyt valitettavasti pajat ja projekti työskentelyn liian kauaksi toisistaan ja minua harmittaa, että en ole aikaisemmin suunnitellut kuinka voisin tehdä työtäni kivasti.

 

 

Selvästi luovempi toteutus toimii meille, kuin perinteinen puurtaminen. Mukavia harjoitteita tekemällä työssä saattaa mennä, ehkä hieman kauemmin, mutta työtä jaksaa suorittaa enemmän ja uuden työpäivän aloitus ei tunnu niin raskaalta.

 

Jatkossa suunnittelemme vuoron perään ”work shoppeja” jossa työstämme ajankohtaisia työtehtäviä.

Yrittäjyydessä mahtavaa on vapaus ja se, että saat oikeudet suorittaa työsi haluamallasi tavalla.

 

Meillä on Joulumysteerille tammikuussa edessä myynti rutistus ja päätimme yhdessä pitää ”myyntipäivät” tyyppiset pari työpäivää. Ajattelin keksiä minulle ja työkaverilleni oman tarinan, jonka piirrän valkotaululle tarina etenee myyntien edetessä. Seikkailevat hahmot tarinassa voisi olla me ja tarina voisi edetä myynti myynniltä meidän palkintoa kohden. Samaan tyylin kuin Kipinälle tutun surullisen siilin tarina.

Haluaisin Kipinän nykyisenä Hr:änä auttaa projektipäällikköä suunnittelemaan 12h totutuksesta mahdollisimman kivan.

Kannustankin kaikkia akatemialaisia käyttämään enemmän aikaa työn teon suunnitteluun.

Kommentit
 • Krista Tikkanen

  Kiinnostava essee, tempaisi mukaansa alusta asti. Luin, luin, luin,luin ja sitten, piste. Jäin kaipaamaan niitä hyviä workshop metodeja, joita käytitte työnne tehostamiseen. Olisitpa laittanut ne tähän esseeseen. Vinkkaa kun kakkososa on valmis, palaan lukemaan!

  2.12.2022
 • Elina Valve

  Kaisa! Missä metodit >:(!? Essee oli ihana ja mukaansatempaava. Nauroin kohdassa: “Ehkä tämä kertoo jotain älykkyysosamärästäni.” Mutta tiedän tunteen kun kaverin kanssa ei työnteosta tule juuri mitään. Sen takia metodeja jäin kaipaamaan. Toki päivän suunnittelu voi myös auttaa, ja esim. bomodor tekniikan hyödyntäminen työskentelyssä! Tehkää vaikka niin, että palkintona on jokaisen tehokkaan tunnin jälkeen 15min höpötelytauko ;). Sit siitä pikkuhiljaa pidentää työaikaa ja lyhentää höpöttelyaikaa?

  2.12.2022
 • Elina Valve

  ja siis pomodoro :D.

  2.12.2022
Kommentoi