Tampere
18 Jun, Tuesday
16° C

Proakatemian esseepankki

Mikä tekee ihmisestä menestyneen?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Mietimme Totalin kanssa pajassamme menestystä ja sitä, miten kyseinen asia määritellään. Kyseinen aihe herätti mahtavaa keskustelua ja loistavaa dialogia. Voisi jopa sanoa, että kerrankin löysimme aiheen, johon pääsimme käsiksi kunnolla, emmekä vain raapaisseet pintaa.

Menestyksen mittarina käytetään yleensä rahaa, liikevaihtoa tai kertynyttä omaisuutta. Myös esimerkiksi laulajan voidaan sanoa olevan menetynyt, jos hänen levynsä on myynyt kultaa. Jokseenkin aina puhutaan siis saavutuksista ja siitä, kuinka hyvin kyseinen aihe voidaan mitata jollain ulkoisella mittarilla. Pureuduttuamme aiheeseen, huomasimme, että menestystä voidaan mitata muillakin tavoin.

Jos haluatte kuulla menestyksen tarkan määritelmän, neuvon olemaan yhteydessä Atte Auviseen.

Mutta niin. Menestyksen määrittelee muut ihmiset, etkä sinä itse. Menestys on muiden ihmisten mielipide sinusta, teoistasi ja saavutuksistasi. Menestys on siis jokseenkin harhaa. Jos Pentti Peruspulliainen tuntee olevansa menestynyt löytäessään itselleen hänelle sopivan työn, naineensa kauniin vaimon ja tehdessään upeat lapset, ei hänen mielipidettään tällöin voi kiistää. Suuren yleisön silmissä Pentti on silti tavallinen tallaaja, jota ei juuri kukaan kutsuisi menestyneeksi. Pentti voi olla menestynyt saavuttaessaan oman unelmansa, mutta se ei näy välttämättä näy ulospäin muille. Jos taas esimerkiksi mietitään jääkiekkoilijaa, joka on voittanut viisi sm-kultaa, sanoisi järjestäen kaikki kyseisen herran olevan menestynyt. Jos kyseisen herran unelma on ollut voittaa viisi sm-kultaa, on tilanne käytännössä sama kuin Pentti Peruspulliaisella: oman elämän unelma on saavutettu. Miksi siis jääkiekkoilijan saavutusta pidetään suurempana kuin Pentin?

Menestys on illuusio, jonka maailma on luonut järjestääkseen ihmiset tiettyyn paremmuusjärjestykseen. Järjestykseen, jolla ei loppujen lopuksi ole mitään väliä. Tärkeintä elämässä on kuitenkin se, että tuntee onnistuneensa siinä, mikä itselle on tärkeää muiden mielipiteistä huolimatta. Menestystä on myös se, että osaa sivuuttaa paineen menestymisestä ja olemaan oma itsensä.

Voimme itse luoda itsellemme omat menestystarinamme. Se, mitä menestystarinamme sisältää, on jokaisen päätettävä itse. Olipa sisältö mikä tahansa, täytyy menestyksen eteen tehdä töitä. Se ei koskaan tule ilmaiseksi.

Julkaistu Totalin blogissa 10.11.2017.

Linkki: http://pieceoftotal.blogspot.fi/2017/11/mika-tekee-ihmisesta-menestyneen.html

 

Aihetunnisteet:
Kommentit
Kommentoi