Tampere
29 May, Wednesday
27° C

Proakatemian esseepankki

Microsoft Teams kokoukseen kutsuminen silloin, kun et tiedä osallistujan sähköpostiosoitetta tai onko hänellä Teamssin tunnuksiaKirjoittanut: Maria Eskola - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tämä kirjoitus on virtuaalifasilitointi.fi -sivuston sisältöä

Microsoft Teams kokoukseen kutsuminen silloin, kun et tiedä osallistujan sähköpostiosoitetta tai onko hänellä Teamssin tunnuksia

Voiko Teamssia käyttää myös silloin kun, et tiedä kutsuttavan henkilön sähköpostia? Tai et tiedä onko hänellä Teams ladattuna koneelle? Miten saisi vain linkin kokoukseen, jonka voisi sitten lähettää vaikka WhatsAppissa? Tätä pohtivat monet, joilla omassa organisaatiossa käytetään Teams-ohjelmaa, mutta asiakkaiden kanssa kokoustaminen pitäisi toimia helposti muutamalla klikkauksella. Teamssilla voi kyllä kokoustaa vain linkkiä klikkaamalla ilman kirjautumista ja tässä on ohjeistus siitä, miten Teamssista tällaisen kokous-linkin saa:

 

Yllä olevan kuvan mukaisesti mene Teamssissa kalenteriin. Klikkaa siellä oikeasta ylänurkasta + Uusi kokous -nappia.

Näin pääset luomaan uutta kokousta. Nyt tarkoituksena on vain saada linkki kokoukseen, joten “Lisää pakollisia osallistujia” -kohtaan ei ole ketään osallistujaa lisättäväksi. Teams ei kuitenkaan luo linkkiä kokoukseen, jos siinä ei ole yhtään osallistujaa. Siksi kirjoita oma sähköpostisi “Lisää pakollisia osallistujia” -kohtaan. Laita sama sähköposti, jolla olet kirjautunut Teamssiin. Paina sitten Lähetä – ja näin olet kutsunut itse itsesi kokoukseen. Poistu tämän jälkeen kalenterista.

 

Kun menet uudestaan kalenteriin, juuri tekemäsi kokous löytyy sieltä. Kun klikkaat kokouksen auki, näet yllä olevan kuvan mukaisesti kokouksesi. Sinne on lisäksi ilmestynyt “Liity Microsoft Teams -kokoukseen” -linkki. Paina tästä hiiren oikealla ja valitse “Kopioi linkki”. Nyt kun menet vaikka WhatsApp-viestiketjuun, voit painaa hiiren oikeaa ja sitten paina “Liitä”, jolloin voit lähettää linkin Teams-kokoukseen. Näin kaikki linkin näkevät voivat liittyä kokoukseen – ilman kirjautumista tai sähköposteja.

Kommentoi