Tampere
29 May, Wednesday
27° C

Proakatemian esseepankki

Markkinointi Proakatemialla. Kokemuksia ja OivalluksiaKirjoittanut: Ossi Jokinen - tiimistä Edel.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Myynti ja markkinointi ovat olennainen osa yritystoimintaa, sillä tarvitset asiakkaita. (Yrittäjät n.d.) Markkinointi on siis osa-alue, johon kannattaa panostaa. Se vaatii yhteistyötä, luovuutta ja jatkuvaa oppimista. Proakatemialla opiskellessa tämä ajatus saa konkreettisen muodon, sillä opiskelijat pääsevät syventymään markkinoinnin maailmaan käytännönläheisellä otteella.

Yksi keskeisimmistä opiskeltavista aiheista Proakatemialla on tiimityöskentely. Markkinoinnissa tiimityöskentely on olennaista, sillä se mahdollistaa erilaisten näkökulmien ja taitojen yhdistämisen. Olen saanutkin seurata markkinointitiimin toimintaa niin Proakatemian oman markkinointitiimin jäsenenä sekä meidän tiimiyrityksen markkinoinnin vastuuhenkilönä. Se on auttanut minua ymmärtämään hyvin mitä tiimityöskentelyllä ja eri osaamisalueiden yhdistämisellä voi saavuttaa niin yhdessä tiimissä, mutta toki myös Proakatemialla

Toinen tärkeä osa-alue on asiakasymmärrys. Markkinoinnissa menestyminen edellyttääkin ymmärrystä kohderyhmästä ja heidän tarpeistaan. Meillä opiskellaan paljon käytännön kautta ja koen, että sen avulla opimme hyvin tarpeelliset asiat.

Kolmanneksi, luovuus on keskeinen osa markkinointia. Meillä rohkaistaan olemaan luovia ja innovatiivisia, ja niitä voi todellakin soveltaa markkinoinnissa. Olen EDEL Groupin markkinointijohtajana huomannutkin sen, että tiimimme sisältä löytyy paljon ideoita ja niillä saavutetaan hyviä tuloksia. Toisena Proakatemian oma markkinointitiimi, jossa otin enimmäkseen vastuuta TikTok markkinoinnista. Siellä saimme myös hyvin sisältöä tuotettua ja mikä hienointa hakijamäärät saimme nousuun eli voisi sanoa markkinoin olleen onnistunutta. Määrät eri somealustoilla kasvoi räjähdysmäisesti ja saimme herätettyä kiinnostusta suurissa määrin.

Näiden yhdistämisellä voikin saavuttaa hyviä tuloksia niin markkinoinnin kuin muidenkin aiheiden ympärillä. On vielä tietysti muitakin asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, mutta toimikoon nämä pilareina ja muistilistana heille, jotka markkinoinnista ovat kiinnostuneita Proakatemialla tai sen ulkopuolella.

Yhteenvetona uskon, että jos markkinointi kiinnostaa ja siinä haluaa kehittyä, on Proakatemialla huippu mahdollisuudet sen kehittämiseen. Tiimien tuki ja yhteinen halu jatkokehittää taitoja on läsnä arjessamme ja olen ollut todella tyytyväinen siihen, että olen päässyt omia taitoja kehittämään ja saanut suuren avun muilta tiimiläisiltä tällä saralla.

 

Lähteet

Yrittäjät n.d. Markkinointi ja myynti. Verkkosivu. Viitattu 14.4.2024.  https://www.yrittajat.fi/tietopankki/markkinointi-ja-myynti/

 

Kommentoi