Tampere
17 Jun, Monday
19° C

Proakatemian esseepankki

Markkinoinnin sekä viestinnän mahdollisuudet ProakatemiallaKirjoittanut: Jenna Korpi - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

 

”Minusta tuleei isona varmaan markkinoinnin osaaja”

Näin ajattelin hakiessani jatko opiskelemaan kaupalliselle alalle. Opintoni ammattikoulussa sisälsi yrittäjyyttä sekä markkinointia mutta kaikki tuntui jäädän pinta raapaisuksi alasta. Olenkin päätynyt juuri oikeaan paikkaan jossa etsiä kiinnostuksen kohteita sekä kehittää omaa osaamistani. Enää en tosin ajattele niin mustavalkoisesti markkinoinnista sekä viestinnästä kuin vuosia sitten.

 

Ensimmäisen akatemia vuoteni kulutin perusopinnoissa sekä tiimiä rakentaen. Etäily tuntui vievän minua kauemmaksi mahdollisuuksista sekä innostuksesta tarttua tilaisuuksiin. En hakenut Proakatemian markkinoinnin sekä viestinnän tiimiin enkä juuri käyttänyt aikaani siihen ”mitä olin tullut opiskelemaan”.  Toisen vuoden syksyllä koin että aika oli sopiva Proakatemian markkinoinnin sekä viestinnän tiimiin hakemiselle ja pääsinkin meidän Saawan Sannin luotsaamaan markkinointi tiimiin mukaan. En yleensä tykkää halia ihmisiä mutta siinä hetkessä kun Sanni kertoi pääsystäni tiimiin, rutistin häntä spontaanisti onnessani. Tämä varmasti kertoo innostuksestani. Mavi tiimissä pääsin tutustumaan Proakatemian brändiin sekä ohjenuoriin joiden avulla markkinointia toteutetaan. Omaksuin nopeasti Proakatemian vision ”uuden yrittäjyyden esikuvana”  ja minun oli helppoa ymmärtää eri sidosryhmiemme merkitys markkinoinnissa. Perustimme mavi tiimin kanssa tiktok tilin proakatemialle ja olen vastuussa mm. sen päivittämisestä.  On ollut siistiä päästä oppimaan sosiaalisen median markkinoinnista eri kanavissa sekä luoda täysin uusi alusta linjamme markkinoinnille. Yhtenä isompana oppina mavi tiimistä olen saanut englannin kielen vahvistamista kirjoittaessani englanniksi mm. postauksia. Mavi tiimin tehtäviin on kuulunut paljon erityylisiä viestinnän tehtäviä joista olen ottanut osaa mm. koulu vierailuihin sekä Proakatemian vierailijoiden “houstaamiseen”. Tuleva kevät on kiireinen mavi tiimille yhteishaun markkinoinnin sekä infuencers academyn viestinnän suhteen. Onneksi intoni markkinointiin ja viestintään sen kun syvenee.

 

Proakatemian mavi tiimissä työskennelleenä minun oli helppoa tarttua muihinkin markkinoinnin sekä viestinnän tehtäviin. Saawassa oli tarvetta viestintävastaavalle entisen mavi tiimin sijaan ja tartuinkin haasteeseen ilomielin pienen harkinnan jälkeen. Missä muuallakaan pääsisin johtamaan 17 henkilön tiimiyrityksen viestintää sekä markkinointia?  Saawan viestintävastaavana otin koppia viime mavi tiimiltä kesken jääneistä asioista sekä pyrin selkeyttämään teams viestintää heti alkuvuodesta. Tuntui mahtavalta saada positiivista palautetta roolini hoitamisesta! Tunsin kuitenkin ajan riittämättömyyden tunnetta heti alusta alkaen tähän tehtävään koska olin jo mukana Proakatemian mavi tiimissä sekä otin veto vastuun kahvila lemmestä. Hoidan kuitenkin vastuuroolini

 

Jotta työ viikossani ei olisi luppoaikaa, otin vastaan myös kahvila Lemmen vetovastuun. Veto vastuussa minua kiinnosti johtamisopin lisäksi kahvilan uudistaminen sekä markkinoinnin ja sen kanavien suunnittelu. Tässäpä siis taas yksi todellisen työelämän harjoittelu paikka minulle! Ensinnäkin viestinnän rooli vaikeutui kun selkeää projekti tiimiä oli vaikeaa hahmottaa heti alusta alkaen. Kaikkien muiden tehtävien ohella Lemmen projekti on edennyt tasaisesti mutta vielä emme ole markkinointi suunnitelma vaiheessa. Innostun kuitenkin jo nyt kaikista niistä mahdollisuuksista markkinoinnin saralla. Tavoitteitani projektipäälikkönä on luoda hyvin toimiva tiimi ja työporukka jossa viestintä pelaa ja on avoin ilmapiiri. Toivoisin jokaisen tiimiläisen olevan halutessaan osa meidän markkinointia. Tulemme suunnittelemaan kesän markkinoinnin ja kampanjat huolellisesti etukäteen ja kesällä sitten vain toteutamme.

 

Summa summaarum. Mahdollisuuksia proakatemialla markkinoinnin sekä viestinnän oppimiseen on valtava määrä. On tärkeää löytää omat väylät uuden oppimiseeen sekä laajentaa osaamistaan eri tehtävissä!

Kommentoi