Tampere
27 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

Managerin blogisarja. Osa 9.Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Viimeisimmästä pelipohdinnasta on taas aikaa. Tuli tehtyä muun muassa kahden viikon opintomatka Californiaan, jonka takia pelihommat jäivät hetkellisesti vähemmälle. Reissu sujui kaikin puolin hyvin. Ainoana miinuksena voi ehkä mainita sen, että NHL-ottelu jäi tällä kertaa livenä näkemättä.

 

Viime aikoina on ehtinyt taas pelailemaan. Tuleekin ottaa nyt kaikki irti ja nauttia peleistä vielä, kun se on Suomessa mahdollista.

 

Veikkauksen johto on siis lähtenyt ajamaan nettiblokkeja Suomeen. En heidän motiivejaan tehdä niin lähde tässä sen enempää arvailemaan. Blokit toteutuessaan tarkoittaisivat kuitenkin todennäköisesti oman peliharrastuksen loppumista, mikäli edelleen Suomessa haluaisin asua. En kuitenkaan – ainakaan vielä pelaa ammattimaisesti, joten muutto harrastuksen perässä ulkomaille tuntuu epätodennäköiseltä. Tein kuitenkin vaalien aikana oman osuuteni ja äänestin ehdokasta, joka vastustaa internetin blokkaamista. Linkkasin myös sähköpostilla Pyysingin artikkelit toiselle kansaedustajaehdokkaalle, joka hänkin tuli valituksi. Lisäksi olin osallinen keskusteluun asian tiimoilta muun muassa Twitterissä ja Ylikertoimen nettifoorumilla. Nyt keskustelu asian tiimoilta on hetkellisesti hiljennyt. Jäädään odottelemaan, kuinka hommat tästä etenee.

 

Valioliigan kierros 37

 

On futiksen pelaaminen tökkinyt viime aikoina taas pahemman kerran. Mikään ei tunnu onnistuvan. Viimeisen kuukauden aikana olen ollut ainakin kahdesti kiinni isossa voitossa, mutta viime hetken maaleilla voitot ovat sulaneet sen sileän tien. Varianssi futiksessa on jotakin ihan jäätävää. Tuntuu ettei oma stressinsietokyky ole lähelläkään lajin edellyttämällä tasolla. Toisena vaihtoehtona toki olisi tehdä enemmän joukkueita pienemmän sisäänpääsymaksun turnauksiin, mutta tämä taas vaatii ajallisesti hyvin suurta panostamista. Tällä keinolla varianssia saisi pienennettyä, kun osumistodennäköisyys rivien kasvaessa lisääntyy. Toki on myös mahdollista tehdä paljon rivejä esimerkiksi yhden ydinidean kautta, jolloin varianssi pysyy edelleen korkeana. Anyway, tämä on pohdintaa mitä olen käynyt jo aiemmin useasti. Välillä päätös lopettaa kokonaan jalkapallo on käynyt vahvasti mielessä, mutta ainakaan vielä lajia en ole kokonaan jättänyt. Pääpainopiste kuitenkin omissa peleissä edelleen jääkiekon puolella.

 

Kierros 37 tuntui heti alkuun jo hyvin haastavalta. Vahvistetut aloituskokoonpanot päästiin näkemään vain kahteen ensimmäiseen otteluun. Muutenkin kierroksesta oli hyvin vaikea saada otetta. Lisäksi en jaksanut ajallisesti juurikaan panostaa ennakkotyön tekemiseen, joten päätös jättää kierros hyvin vähälle pelaamiselle oli helppo. Lopulta päädyin tekemään 4 joukkuetta, joiden ydinidea oli hakea Wolvesin voittoa. Kahteen joukkueista valitsin Wolvesin puolustuslinjan sekä kahteen Wolvesin hyökkäyksen. Wolves voitti ottelun 1-0, joten kaksi joukkuetta oli elossa vielä ottelun jälkeen. Harmittavasti Cardiff sekä Crystal Palace innostuivat maalijuhliin keskinäisessä ottelussaan. Wolvesin puolustus oli pelattu yhdessä sekä Cardiffin, että Palacen puolustuksen kautta. Chelsean Hazard onnistui kuitenkin hyökkäyksessä, joka palautti kierrokseen sijoitetut rahat muutaman prosentin korolla takaisin.

 

NHL pudotuspelit

 

Viime ajat on saanut pelailla yhden ja kahden ottelun NHL-turnauksia, kun joukkuemäärä NHL:ssä hupenee. Nämä turnaukset tuovat pelaamiseen aivan uuden haasteen, kun valittavien pelaajien määrä vähenee. Todennäköisyys sille, että useammalla pelaajalla on tismalleen sama joukkue, on suuri. Ohipelaaminen näissä on kuitenkin mahdollista ja onnistuu yllättävä usein. Toisin, kuin jalkapallossa missä varsinkin yhden ottelun turnaukset ovat toivottoman vaikeita voittaa, ellei voittoa halua jakaa 5-30 muun pelaajan kanssa. Nämä turnaukset kuuluvatkin ehdottomasti omalle ei-listalle. Kahden jalkapallo-ottelun turnauksia pelaan kyllä, jos takuupotti nousee tarpeeksi suureksi.

 

Loppuu vielä kuvat havainnollistamaan tuota varianssin eroa jääkiekon ja jalkapallon välillä. Tässä täytyy kuitenkin myös muistaa, että olen paljon parempi pelaamaan jääkiekkoa, sekä pelimäärä siinä on huomattavasti suurempi. Voi olla, että jalkapallon suhteellisen lyhyt otanta ei myöskään anna aivan realistista kuvaa omista taidoistani ja turhaan soimaan siitä itseäni. Katsotaan rauhassa mitä tuleman pitää ja tosiaan kaikkia nämä huolet ovat pian poissa, mikäli internet päädytään Suomessa blokkaamaan.

 

 

kuva 1. Jääkiekon tuotto. Otanta n. 6700 turnausta.

 

 

Kuva 2. Jalkapallon tuotto. Otanta n. 2300 turnausta.

 

 

 

Lähteet

 

http://dfstats.net/ [viittauspäivä 8.5.2019.]

https://draftgym.com/epl-gameweek-37-fantasy-preview-stacks-value-plays-captains/ [viittauspäivä 5.5.2019.]

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/betsarit-tekivat-vahvaa-vaalityota/ [viittauspäivä 5.5.2019.]

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/blokkaaminen-veisi-enemman-kuin-toisi-mutta-silti-voi-menna-lapi/ [viittauspäivä 5.5.2019.]

Kommentoi