Tampere
26 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Managerin blogisarja. Osa 2.Kirjoittanut: Aaro Berg - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Viimeisestä postauksesta on kulunut jo hetki aikaa. On ollut muita kiireitä ja oman pelin analysointi tapahtunut lähinnä omien korvien välissä. Muutenkin ajan löytäminen pelaamiselle on ollut haastavampaa. Suurimman haasteen tähän tuo NHL. Sarjaa pelataan pääasiassa Suomen ajassa yöllä ja itsellä yleensä aikainen herätys Akatemialle. Näin ollen omat tiimit peliin tulee koota jo alkuillasta, jotta kerkeää myös nukkumaan. Tällä annan tasoitusta muille, koska kaikkia aloittavia maalivahteja eikä kokoonpanoja ole vielä välttämättä julkistettu. Ongelma korostuu entisestään back-to-back – kierroksilla, jolloin joukkue pelaa kahtena iltana peräkkäin.

Tuloksellisesti oma pelaaminen on ollut heikkoa. Koko homman mielekkyyttä on tullut kyseenalaistettua. Tuon tappioputken olen saanut poikki, mutta nyt pelaan turhauttavaa nollatulosta. Hyviä onnistumisia on lokakuuhun mahtunut monia, mutta näitä onnistumia on poikkeuksetta seurannut suuren kokoluokan tappiot. Syksy on muutenkin kulunut lähinnä oman taktiikan kirkastamisessa, mikä väkisin syö tuota pelikassaa. Mukaan on mahtunut myös monta todella turhauttavaa hetkeä, kun omista tiimeistä on jättänyt ulos juuri sen, mikä olisi yltänyt rahoille.

Pelitaktiikkaan olen kuitenkin nyt saanut suuntaviivat valmiiksi. Lähden luomaan kahta erilaista strategiaa. Näin voin kierroskohtaisesti valita, kummalla strategialla lähden liikenteeseen. Kulloinkin käytettävään startegiaan vaikuttaa oleellisesi kierroksella pelattavat ottelut, pelaajien hinnoittelu sekä, kuinka monta tiimiä kierrokselle osallistuu. Tulen tätä avaamaan myöhemmissä kirjoituksissa lisää tarkemmin.

NHL 27.10.

Viime yön NHL-kierroksella oli yksi selkeä idea yli muiden – Colorado-Ottawa. Coloradon ykkösketju on ollut tulikuuma alkukaudesta. Tämä MacKinnonin johtama kolmikko pelaa myös ylivoimaa yhdessä, joten korrelaatio toimii. Coloradon pelaajat olivat kuitenkin hinnoiteltu erittäin korkealle – lisäksi ajattelin näiden olevan pahasti ylipelattuja. Tosi kalliiden pelaajien ottamisessa tulee olla tarkkana, koska muun kentällisen tasapaino häiriintyy näistä yleensä pahasti. Lähdin rohkeasti hakemaan ohipeliä tuosta Coloradon ketjusta. Rakensin joukkueistani kaksi Winnipegin kakkosketjun- ja yhden Tampan kakkosketjun ympärille. Yhteen otin kolme premium-tason pakkia, Kucherovin sekä Detroitin pelaajia. Yhden joukkueen tein tuon Coloradon ykkösketjun ympärille varmistamaan muuta sijoitusta. Viime hetkillä oli vielä tarkoitus lisätä toinen jengi tuon Coloradon ykkösketjun kautta, kun näytti, että turnaukset jäävät vajaaksi. En tätä kuitenkaan kerennyt tekemään. Ja näinhän siinä kävi, että Coloradon ykkösketju teki tuhojaan ja ilman tuota ketjua ei ollut mitään mahdollisuutta rahoille. Taas yksi turhauttava omat takaisin – kierros, jos tuon toisen Colorado-tiimin olisin kerennyt laittaa, niin voitolle oltaisiin jääty reilusti. Noh, nyt meni näin ja harjoitukset jatkuvat.

 

Pidemmän ajan tulos on kuitenkin edelleen komeasti plus-merkkinen. Yksittäisten kierrosten tuloksilla ei ole suurtakaan merkitystä isommassa kuvassa. Hyvä pelaaja tekee tuloksensa nimenomaan pitkässä sarjassa, kun tuurin vaikutus on minimoitu.

Lähteet

www.nhl.com

www.draftgym.com

www.betbrain.com

www.fanteam.com

Kommentoi