Tampere
18 May, Saturday
9° C

Proakatemian esseepankki

Make Roima Great AgainKirjoittanut: Atte Takamaa - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Roiman liiketoiminta sakkaa. Tiimihenki perhanan hyvä, mutta liiketoiminta sakkaa. Asiaa on tiimissä käsitelty jo pidempään ja ilokseni muutosta on näkynyt erityisesti käynnissä olevan BL-Markon valtakauden aikana. Tässä pohdintaa miten liiketoimintaa voisi mielestäni kehittää.

 

Mitä minä voin tehdä, jotta liikevaihto kasvaa?

Niin kuin Marko totesi, pitäisi muutostoimia tarkastella ja suunnitella ensimmäisenä peiliin katsomalla. Liikevaihtotavoitettamme jakaessa yksilöille huomasinkin, ettei edes oma panokseni ole näillä näkymin tarpeeksi auttaakseni tiimiä tavoitettamme kohti. Tätä ei tietysti helpota panostukseni Pro-Asuntojen eli ulkopuolisen osakeyhtiön suuntaan, mutta tästä huolimatta pitäisi jotain tapahtua.

Mitä tämä jotain voisi olla? Nettisivuprojektillamme Tuomaksen ja Tommin kanssa olisi ainakin tähän potentiaalia. En ole itse kova myymään ja tämä on toisaalta myös syy koko yhteistyön aloittamiselle, mutta mahdollisuuksia toki olisi liikevaihdon kasvattamiseen projektissa ja tätä myötä koko tiimissä.

Toinen idea mitä olen tuonut esiin, on olemassa olevien projektien liiketoimintojen sparraaminen ja kehittäminen. Tämä voisi käytännössä esimerkiksi tarkoittaa sitä, että istuisin kaikkien tiimimme projektien kanssa alas ja pyrkisin auttamaan parhaani mukaan. Tämä voisi olla varsin mielenkiintoista, varsinkin kun harkitsen akatemian jälkeisenä vaihtoehtona kauppatieteiden maisterin opintoja, josta voisi esimerkiksi poikia samantyylisiä konsultointitöitä yrityksissä. Projekteille tästä voisi toisaalta olla hyötyä, jos esimerkiksi voisin auttaa heitä kirkastamaan tavoitteitaan, suunnitelmiaan tai vaikka ansaintalogiikkaa, mikä toisaalta veisi taas tiimimme liiketoimintaa sekä -vaihtoa eteenpäin.

 

Mitä me voimme tehdä, jotta liikevaihto kasvaa?

Tiiminä lähtisin lähestymään ongelmaa auttamisen ja olemassa olevien liiketoimintojen kehittämisen kannalta. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, kasvattaisi projektien liikevaihdon kasvattaminen myös koko Roiman liikevaihtoa. Tämä voisi alkaa esimerkiksi yksilöiden ja projektien tavoitteet kertaamalla, jonkinnäköiset suunnitelmat tekemällä sekä tiiminä seuraamalla, että nämä suunnitelmat toteutuu ja auttamalla tarpeen mukaan.

Tärkeimpänä liikevaihtoa kasvattavana tekijänä näkisinkin juuri katseen kääntämisen ns. ”Roima-tasosta” yksilötasolle. On turhaa haukkua Roimaa huonosta liiketoiminnasta ja -vaihdosta. Liiketoimintamme tapahtuu projekteissa, yksilöiden tekemänä.

 

Lähteet

Roiman paja 6.3.2023

 

Kommentoi