Tampere
24 May, Friday
25° C

Proakatemian esseepankki

Let’s go, 2023!Kirjoittanut: Saara Leinonen - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Joka vuosi olen halunnut laatia itselleni tavoitteita, niin tänäkin vuonna 2023. Mutta palataanpa ensin viime vuoden 2022 tavoitteisiini.

2022 tavoitteeni:

-viedä sveitsiläisen tiimiyrityksen vierailu Samoassa maaliin

-24H projektipäällikön rooli ja näyttää muille osaamistani ja kehitystä johtajana

-oppia entistä enemmän markkinoinnista ja toteuttaa itseäni

-nähdä perhettä, sukulaisia ja ystäviäni enemmän

Sveitsi projekti vietiin maaliin asti. Tässä kohtaa on minun vaikea muistella niin kauas asti, mutta onneksi tästä kirjoitin erikseen oman esseen, jonka voit lukea tästä linkistä:

Working with an international team

Myös 24H projekti vietiin kunnialla maaliin asti ja pääsin tässä projektissa näyttämään taitojani koko yhteisölle. Tapahtuma oli onnistunut ja siitä saatiin paljon kiitosta niin yhteisöltä, valmistuvilta sekä toimeksiantajilta. Joku taisi toisen tapahtumapäivän aikana jopa huutaa lavalle ”paras projektitiimi”. Onnistuimme yhdessä projektitiimin kanssa. Opin kuuntelemaan projektin aikana myös itseäni sekä opin käsittelemään painetilanteita ihan eri tavalla. Myös palautteen vastaanottamisen taidot ovat kehittyneet projektin aikana, ja sain siitä myös kiitosta projektitiimimme yhteisen motorola ruokailun jälkeen.

Lisää 24H projektin kuulumisia voit käydä kuuntelemassa tästä linkistä:

24H podcast part1

Markkinoinnista opit ja kopit jäivät vähemmälle mitä olin tavoitteisiini asettanut. Miksi? Koska minua alkoi kiinnostaa johtaminen enemmän kuin markkinointi. Lopetin Soossin parissa työskentelyn, sillä en pystynyt antamaan sille aikaani. Aloin priorisoimaan muut projektit, kuten 24H ja Samoan omat projektit ja asiat edelle, joihin annoin enemmän panostani. Markkinointiin en sen enempää jatkanut perehtymistä, mutta aihe edelleen mielenkiintoinen ja en sulje pois, ettei se vielä nousisi kiinnostuksen kohteeksi.

Näin perhettä, sukulaisia ja ystäviäni paljon enemmän, mitä vuonna 2021. Säännöllisin väliajoin vierailut kotikotona ja muiden vierailut minun luonani toivat erittäin paljon jaksamista ja energiaa painaa eteenpäin. Jokaisen läheisen ihmisen tuki antoi voimaa tehdä entistä enemmän hommia niin itseni kuin muidenkin ja muunkin eteen. Koin fyysisen ja psyykkisen oloni paljon paremmaksi ja terveemmäksi läheisten ihmisten ansiosta.

Koska uusi vuosi vierähtää käyntiin, on aika uusille kujeille. Haluan asettaa tälle vuodelle uudet tavoitteet.

Tänä vuonna haluan vielä tehdä jotain, mitä en ole aiemmin akatemian aikana vielä tehnyt. Haluan luoda tuotteen, jonka voin tehdä aivan perusteista lähtien. Projektin, jonka avulla voin oppia uusia asioita, joista minulla ei ole vielä mitään hajua. Projektin, jota voin kutsua omakseni. Olen saanut jo ideaa, mitä lähteä suunnittelemaan ja työstämään heti alkuvuodesta ja haluan vielä nostaa mukaani hyviä tekijöitä, jotka ovat mukanani tekemässä jotain uutta.

Haluan saada oman ääneni kuuluviin entistä kovemmin tiimissä. Olen tiimissämme enemmän observoijan roolissa kuin puhujan roolissa. Tänä vuonna haluan ilmaista mielipiteitäni ääneen enemmän ja osallistua pajakeskusteluun tuomalla omia ajatuksiani pöytään. Haluan myös oppia uskaltamaan keskeyttämistä, kun tilanne keskeytystä vaatii.

Tietenkin haluan tehdä hyvän opinnäytetyön ja valmistua. Haluan löytää itselleni hyvän aiheen, jonka koen merkitykselliseksi ja josta on minulle hyötyä myös tulevaisuudessa. Haluan ottaa akatemiasta vielä kaikki opit kopiksi ja viedä opinnot kunnialla maaliin saakka.

Myös tiimin kanssa haluan tänä vuonna tiivistyä entistä enemmän ja tehdä asioita yhdessä. Tämä on viimeinen vuosi akatemialla yhdessä, joten haluan myös ottaa heistä kaiken irti. Yhteiset tavoitteet vievät meitä eteenpäin ja olen sitoutunut niihin. Niin kuin High School Musical -elokuvassakin lauletaan ”We’re all in this togehter”.

Myös kirjojen lukemisessa ja esseiden kirjoittamisessa on petrattavaa, joten haluan panostaa niihin entistä enemmän. Haluan, etteivät ne olisi minulle niin sanotusti ”pakko pullaa” ja että tekisin niitä koska minun täytyy. Haluan, että saan niistä paljon irti ja opin hyödyntämään kirjoista saatuja oppeja sekä tuomaan niitä esille esseissäni. Tahdon tehdä sellaisia esseitä, jotka tulen muistamaan pitkään.

Nyt tavoitteeni on asetettu ja on aika aloittaa työstäminen. Halusin asettaa tavoitteet, jotka minun on mahdollista myös toteuttaa. Nämä ovat tavoitteita, jotka kehittävät minua kokoajan ihmisenä, johtajana, tiimiläisenä ja yhteisön jäsenenä sekä nämä tavoitteet vievät minua myös tämänkin vuoden jälkeen eteenpäin.

 

Lähteet:

Mitä tapahtuu vuonna 2022?

Kommentoi