Tampere
19 Jun, Wednesday
17° C

Proakatemian esseepankki

Lautapelit osana yrityskulttuuriaKirjoittanut: Pyry Paaso - tiimistä Saawa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Lautapelit osana yrityskulttuuria

 

 

Olen ollut aina innostunut lautapelien pelaaja. Mitä strategisempi ja moniulotteisempi peli, sitä parempi. Lautapeleissä läsnä on vahva sosiaalisuus, vuorovaikuttaminen, strategian luominen sekä yleensä kaupankäynti.

 

On ollut hienoa löytää akatemialta myös ystäviä, jotka tykkäävät pelata lautapelejä. Monia mahtavia lautapeli muistoja on jäänyt varsinkin opintojen alussa, pinkku vuotena. Iloja, suruja, onnistumisia ja epäonnistumisia on jaettu yhdessä, milloin kenenkin kanssa.

 

Lautapeleissä pääsee hyvienkin ystävien kanssa hieman nokittelemaan ja luomaan positiivista kilpailu asetelmaa. Lautapelit ovat myös hyvä keino saada keskitettyä ajatukset johonkin aivan muuhun, mikä onkin Akatemian arjessa todella tärkeää aina hetkittäin.

 

Mielestäni hienointa on se, että olen löytänyt myös business kumppaneita, joiden kanssa lautapelit saavat osansa yrityksen arjessa. Viiskakkosessa meillä monesti työpäivä saattaa päättyä yhteisen Catan, Carcassone, Menolippu tai milloin minkäkin pelin ääreen. On mukavaa, kun siinä saa hieman tunteita laidasta laitaan ja ennen kaikkea vaihtaa mukavasti vapaalle ja ajatukset aivan johonkin muuhun.

 

Me olemme ottaneet tämän homman sen verran tosissaan, että jopa Saunakeitaan tippirahasto 120€ panostettiin suoraan lautapeleihin, joilla näemme positiiviset vaikutukset osana virkistäytymisestä.

 

Lautapelit ovat olleet itsellä myös tärkeässä roolissa lapsuudessa ja nuoruudessa. Pelit ovat olleet ehkä hieman yksinkertaisempia kuin tänä päivänä, mutta isossa perheessä kasvaessa on pelikaveri löytynyt aina ja mukavaa yhdessä vietettyä aikaahan se on ollutkin.

 

Ollut todella positiivinen yllätys, että nyt yrittäjänä pystyn myös osaltani tuomaan lautapelaamista osaksi yrityksen kulttuuria. Pieni larppaaminen tekee aina silloin tällöin hyvää meille kaikille. Ja hei stragiset lautapelit ovat välillä oikeasti aika haastavia ja ajatus työskentelyllä joutua käymään haastaviakin skenaario ja strategia laskelmia läpi, joten varmasti myös jotakin oppia ihan yritysmaailmaankin sieltä saa, ainakin ajatteluprosessin tasolle.

Kommentit
  • Saura Pohjonen

    Huikea essee ja kiitos lautapeli illoista vielä ne toi meidän vuosikurssiamme yhtenäisemmäksi! <3 Hyvä huomata, että lautapeleilläkin on positiivinen vaikutus moneenkin asiaan.

    5.4.2022
Kommentoi