Tampere
22 May, Wednesday
5° C

Proakatemian esseepankki

Kuinka valita tiimi yritysidean ympärille?Kirjoittanut: Tony Kalliala - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Kysyin huvikseen ChatGBT:ltä “Kuinka valita tiimi yritysidean ympärille?”. Vastauksena sain seuraavaa:

 

“Tiimiyrittäjyys on monille houkutteleva vaihtoehto, koska se tarjoaa mahdollisuuden jakaa vastuuta ja osaamista liiketoiminnan kehittämisessä. Tiimin valinta on kriittinen vaihe, joka voi vaikuttaa merkittävästi yrityksen menestykseen. Tässä on joitakin vaiheita ja vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan oikean tiimin tiimiyrittäjyyttä varten:

  1. Määritä tavoitteesi ja visiosi: Ennen kuin valitset tiimiä, on tärkeää tietää, mitä haluat saavuttaa tiimiyrittäjyydellä. Määritä liiketoimintasi tavoitteet ja visio sekä omat vahvuutesi ja heikkoutesi. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, millaista osaamista ja tukea tarvitset tiimiltäsi.
  2. Hae monipuolisuutta: Hyvä tiimi koostuu jäsenistä, joilla on erilaisia taitoja, kokemuksia ja näkökulmia. Etsi tiimiisi ihmisiä, joilla on erilaisia vahvuuksia, kuten myynti-, markkinointi-, rahoitus-, ja teknistä osaamista. Tämä monipuolisuus voi auttaa liiketoiminnan eri näkökulmien käsittelyssä.
  3. Selvitä tiiminjäsenien motivaatio: Keskustele mahdollisten tiiminjäsenten kanssa heidän motivaatiostaan ja intohimostaan liiketoimintaa kohtaan. Haluat löytää ihmisiä, jotka ovat todella kiinnostuneita ja sitoutuneita yhteiseen tavoitteeseen.
  4. Tutustu aikaisempaan kokemukseen: Selvitä, millaista aikaisempaa kokemusta ja osaamista mahdollisilla tiiminjäsenillä on. Heidän aiempi työkokemus ja projektit voivat antaa viitteitä siitä, kuinka hyvin he sopivat tiimiisi.
  5. Testaa yhteistyötä: Ennen kuin teet lopullisen päätöksen, tee yhteistyötä mahdollisten tiiminjäsenten kanssa pienimuotoisissa projekteissa tai tehtävissä. Tämä auttaa sinua arvioimaan, kuinka hyvin tiimi toimii yhdessä ja kuinka hyvin henkilökemiat kohtaavat.
  6. Keskustele odotuksista ja rooleista: On tärkeää keskustella avoimesti tiiminjäsenten odotuksista ja rooleista. Kuka tekee mitä tehtäviä ja millainen vastuu kukin kantaa? Selkeät roolit ja odotukset voivat auttaa välttämään konflikteja myöhemmin.
  7. Harkitse yrittäjäverkostoja: Yrittäjäverkostot, kuten paikalliset yrittäjäjärjestöt ja start-up-hubit, voivat olla hyviä paikkoja löytää potentiaalisia tiiminjäseniä. Näissä yhteisöissä voit tavata muita yrittäjiä ja osaajia, jotka voivat jakaa saman vision kanssasi.
  8. Kommunikoi avoimesti: Kommunikointi on avainasemassa tiimiyrittäjyydessä. Varmista, että tiiminjäsenet voivat ilmaista mielipiteensä ja huolensa avoimesti. Hyvä kommunikaatio auttaa ratkaisemaan ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.

Muista, että tiimi on dynaaminen ja kehittyvä osa liiketoimintaa. Tiimin jäsenet voivat vaihtua ajan myötä, ja on tärkeää olla valmis sopeutumaan muutoksiin tarvittaessa. Tiimiyrittäjyys voi olla palkitsevaa, kun löydät oikean tiimin, joka jakaa saman vision ja sitoutuu yhteiseen menestykseen.”

 

Omasta mielestäni ChatGBT:n vastaus tiivisti hyvin olennaisen ja sen puolesta voin kyllä todeta, että Proakatemialla rohkaistaan juuri samoihin käytänteisiin yritysprojektien tiimivalintoihin liittyen.

Kokemukseni mukaan haasteeksi akatemialla muodostuu helposti suppeat osaamistaustat tiimin sisällä ja tähän liittyen myös se, että projektitiimiä etsitään voimakkaan ensisijaisesti oman tiimiyrityksen sisältä. Tiimin ja jopa Proakatemian ulkopuolelle katsominen voi avata uusia ja inspiroivia mahdollisuuksia.

Kommentoi