Tampere
19 Jun, Wednesday
17° C

Proakatemian esseepankki

Kuinka monimutkaista on ajatella yksinkertaisesti?Kirjoittanut: Rasmus Piiroinen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Oon paljon miettinyt miten jotkin yrityksen menestyvät. Joidenkin menestyvien ideat ovat niin simppeleitä, jos itse keksisin ne, tuntuisi ne liian yksinkertaisilta menestyäkseen. Välillä näkeekin jossain mahdollisuuden kehittää jotain uutta, mutta tällaisiin mahdollisuuksin ei tule tartuttua. Luin Forbesista juttua Canvan perustajasta, Melanie Perkinsista. Artikkeli kertoi hänen tarinansa, siitä kuinka Canvasta tuli miljoona bisnes.

 

Perkins ei löytänyt sopivan yksinkertaista ohjelmaa vuosikirjojen tai muiden postereiden tekemiseen, joten hän päätti tarttua asiaan ja luoda sellaisen. PowerPointit ja Adoben softa olivat liian monimutkaisia tai kalliita.  Canva sai paljon suosiota heti eri kouluilta, juurikin sen helposti lähestyttävyyden takia. Mutta myös ajoitus oli vain oikea tekemään Canvasta miljoonien arvoisen.

 

Niihin aikoihin nimittäin alkoi tulemaan Instagram, minkä käyttäjät tarvitsivat juurikin ilmaisen ja mahdollisimman yksinkertaisen softan siistien postauksien tekemiseen. Canva saikin miljoonia käyttäjiä lyhyessä ajassa. Vaikka softa itse oli ilmainen, sai siitä premium version kohtuu kuukausi hintaan, mikä mahdollisti miljoonien eurojen tekemisen.

 

Mekin voitaisiin Apajassa vähän miettiä, että mitäpä jos se yksinkertaisin idea olisikin juuri se oikea. Mulle ainakin on helppo ruveta miettimään järkyttävän monimutkaisia ja hienon kuuloisia ideoita, mutta vaikea tarkoituksen mukaisesti innovoida mahdollisimman yksinkertainen idea. Huomaan ajattelevani, että voin vaikuttaa maailmaan vain, jos kehitän jotain erittäin isoa ja monimutkaista, mitä kukaan muu ei voi keksiä. Ehkä se ratkaisu maailman muuttamiseen löytyykin juuri yksinkertaisuuden kautta?

 

Lähteet:

Konrad, A. Artikkeli, Canva uncovered: How a young Australian kitesurfer built a. $3.2 Billion (Profitable!) startup phenom

https://www.forbes.com/sites/alexkonrad/2019/12/11/inside-canva-profitable-3-billion-startup-phenom/#660d861e4a51

Kommentoi