Tampere
25 May, Saturday
24° C

Proakatemian esseepankki

Kuinka lisään käyttäjiä WordPress sivuille?Kirjoittanut: Atte Westerberg - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Miksi lisätä käyttäjiä WordPress sivuille? Esimerkiksi, jos sivuille halutaan lisätä henkilöitä jotka voivat muokata sivuja tai lisätä blogi kirjoituksia on hyvä näille henkilöille luoda omat käyttäjät. Ensin ennen kuin voidaan lisätä uusi käyttäjä pitää olla kirjautunut jollakin olemassa olevista ylläpitäjä käyttäjistä WordPressiin.

 

Kuinka kirjaudun WordPressiin?

1. Kirjaudu omalla käyttäjälläsi sisään WordPress sivuillesi eli nettisivujen URL osoite, mutta perään vain lisätään /wp-admin/. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjää, niin uuden käyttäjän voi luoda vain ylläpitäjä roolin saaneet.

2. Kun olet kirjautunut sisään sivulle, edessäsi aukeaa suoraan WordPress ohjauspaneeli.

Miten lisään uuden käyttäjän?

1. Kun olet kirjautunut WordPressiin jo olemassa olevalla ylläpitäjä tilillä (admin tili). Oikealta sivu paneelista löytyy kohta ”Käyttäjät” paina siitä.

2. Tämän jälkeen alas aukeaa alavalikko, josta löytyy kohta ”Lisää uusi” paina siitä.

3. Eteesi aukeaa lomake, täytä se uuden käyttäjän tiedoilla. Paina näytä salasana. WordPress automaattisesti generoi vahvan salasanan, mutta tähän voi laittaa myös haluamansa salasanan. Ota salasana ylös itsellesi ja välitä se lopuksi uudelle käyttäjälle.

4. Ruksaa laatikko ”Lähetä käyttäjälle ilmoitus”. Tällöin uusi käyttäjä saa ilmoituksen ylempänä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

5. Paina lopuksi nappia ”Lisää uusi käyttäjä”.

Kommentoi