Tampere
23 May, Thursday
8° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee; Tiimiyrittäjän sisäpeliKirjoittanut: Krista Tikkanen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee 1 ep

 

Tällä kertaa valitsin kommenttiesseen aiheeksi Tiimiyrittäjän pelikenttä, tarkasteltuna erityisesti sisäpelin puolelta. Eli niitä peruspilareita, jotka olisi hyvä olla kunnossa tiimimme sisällä, jotta yrityksen sisäinen ilmapiiri on itsevarma ja positiivinen. Huokuen sitä myös ulospäin asiakkaille, sidosryhmille sekä kilpailijoille.

Erilaiset toimintahäiriöt tiimissä, Jeena Kantosalo & Micaela Erola, Kipinä

Jeena ja Micaela kirjoittivat kiinnostavan soluesseen, jossa he avaavat tiimin toimintaan liittyviä osa-alueita sekä pohtivat näihin kehittäviä toimintatapoja. Löysin esseestä paljon yhtymäkohtia ja minua erityisesti puhutteli tiimille teetettyyn kyselyyn liittyvät tulokset, joita he reflektoivat mielestäni hyvin esseen loppupuolella. Oli mielenkiintoista, miten he miettivät tiimimme Kipinän matkaa ja sitä, missä kohtaa tiimimme on tällä hetkellä menossa, kohti huipputiimiyttä.

Kiitos Micaela! Oli todella mielenkiintoinen ja samaistuttava essee, tunnistin monia kohtia Kipinän toiminnassa. Oli kiinnostavaa nähdä, kuinka olit käyttänyt tekemääsi kyselyä ja lähteitä sujuvasti ajatustyön apuna kirjoittaessasi. Mielestäni 3 ep arvoinen suoritus ja vahva ehdokas Kipinän lokakuun esseeksi. Kiitos myös kirjavinkistä, menee lukujonoon!

Yrittäjämäisen asenteen merkityksestä, Santeri Simonen, Kipinä

Santeri puolestaan pohtii omassa esseessään yrittäjäkasvatuksen hyödyistä tulevaisuuden työelämässä ja tekemisessä myös yleisesti. Samaistun Santerin tekstiin ja alle viivaan aloitteellisuuden tärkeyttä työelämässä sekä yrittäjyydessä, sillä hyvät tekijät kyllä huomataan ja he etenevät asioista toisiin menestymällä. Toivon, että tarmokas asenne inspiroi meidän tiimissämme kaikkia tiimin jäseniä, sillä yhdessä tehden tulos on monipuolinen ja koko tiimiä ruokkiva.

Tässä esseessä on aihe valittu sydämellä ja näki että olet kirjoittanut ajatuksesi suoraan tekstiksi. Loistavia poimintoja artikkeleista, minua puhutteli erityisesti se, että nuoriin istutetaan yrittäjämäistä ajattelua ja toimeen tarttumista jo nuoresta iästä alkaen. Työelämän tärkeimpiä asioita on oma-aloitteisuus ja positiivinen asenne tekemiseen, on sitten kyse palkkatyöstä tai yrittäjyydestä, sillä mikään ei tule ilmaiseksi. Vuorovaikutustaidot työelämässä ovat tärkeitä ja mitä paremman itseluottamuksen nuori omaa, sen varmemmin hän pystyy kommunikoimaan ja kehittymään monellakin osa-alueella. Kiitos Santeri, primusmoottori, jonka tekstistä huokui yrittäjyysasenne ja ilo tekemiseen!

Egosta terveeseen itsetuntoon, Elina Valve, Kipinä

Elina kertoo omassa esseessään, kuinka kiitollisuus sekä nöyryys kulkevat käsikädessä, ja kun nuo asiat ovat tasapainossa, katkeruudelle ei jää tilaa. Sosiaalisen median luomassa nykypäivässä, painekattilassa, jossa verrataan omaa tekemistä toisen kiiltokuvamaiseen maailmaan tämä ei varmasti ole kenellekään itsestään selvyys. Joten Elinan essee pureutui aiheeseen ja antoi ainakin itselle aihetta ajatella asiaa syvemmin. Pohdin myös, että tiimissämme tämä kiitollisuus olisi tärkeä aihe ja varmasti yksi merkittävimmistä asioista yrittäjän pelikentällä. Sosiaalisen median luomat paineet yrityksen imagolle; egon ja itsetunnon taistelu.

Tämän päivän suorituskeskeisyys ja hektinen arki, kiitollisuus; onpa hieno aihe esseelle. Kiitollisuutta omaan tekemiseen, sitä ei varmasti voi liikaa perään kuuluttaa. Niin helposti sen unohtaa. Taputa itseäsi olalle! Hyvin kirjoitettu, kiitos Elina!

Photo by Natalie Pedigo on Unsplash

 

Kommentoi