Tampere
19 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee syksy 2021Kirjoittanut: Emilia Joki - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Kirjoitan viimeinkin ensimmäisen kommenttiesseeni ja päätin pitkän sairasloman jälkeen ottaa tähän tehtäväkseni kommentoida oman tiimin viimesyksyisiä esseitä, jotta pääsisin poissaolon jälkeen lähemmäs tiimiä. Haastavaksi osoittautui valinnan vaikeus ja perusteet sille.

 

Päädyin lukemaan juuri tämän esseen, sillä siinä oli tekijänä seitsemän tiimimme jäsentä ja koin siksi sen erityisen tärkeäksi. Mielenkiintoista huomata kuinka tekstin äänestä oli saatu silti yhtenäinen. Muutamissa kohdissa luulen tunnistaneeni kirjoittajan, mutta oletan sen johtuvan tekijöiden tuntemisesta sekä minulla jo valmiiksi tiedossa olleista yksityiskohdista. En muista heti nähneeni yhtä ison ryhmän kirjoittamaa esseetä.

Mielestäni tämä essee pitäisi jokaisen Kipinäläisen ja tulevilla myyntipäivillä meidät tosissaan haastamaan aikovan akatemialaisen lukea. Voisimme jopa käyttää tätä tuon mainitun myöhemmän Myyntipäivien sulattelun ennakkomateriaalina ja mieleen palautteluna.

Oli ihana palata myyntipäivien tunnelmiin näin toukokuussa. Saatoin hieman liikuttua, kun minutkin mainittiin nimeltä, varsinkin kun en sitä lukemisen aloitushetkellä osannut yhtään odottaa!

Kiitos kaikille esseen kirjoittajille hyvästä ja selkeästä koonnista jo alkusynnytyksestä alkaen. En malta odottaa tiimin kehityksen näkemistä seuraavilla myyntipäivillä!

Lue essee:

Kipinän Myyntipäivät – Vahva tavoite voittamisen välineenä

 

Olen itse käyttänyt pitkään tuota sinun ”viimeisen illan pänttäys”-taktiikkaa, vaikka jo varmaan ala-asteella aloin tiedostamaan sen olevan tehoton oppimisen kannalta. Omana motivaattorina tähän on ollut pakko suoriutua sekä mainitsemasi aidan alittaminen matalimmasta kohdasta. Olen oppinut huonosti opiskelemaan ja kokenut läpi opiskelujen olevani laiska alisuoriutuja. Tuttua? Oikeastaan Proakatemia on ensimmäinen opiskelupaikka, jossa olen asettanut oppimisen suoriutumisen edelle.

Kirja alkoi vaikuttaa kiinnostavalle ja mielestäni olit tehnyt hyvän valinnan lukea sen opintojen alkaessa akatemialla. Esseen kulkua oli mielestäni paikoin haastava seurata, mutta ajattelun näkyvyys ja omaan elämään peilaaminen oli oivallista. Olitko soveltanut esseenkirjoituksessa tuota useamman kerran taktiikkaa? Millä tavoin koet tutoroinnin olevan sovellettavissa akatemian kirjapisteisiin perustuvassa opiskelussa? Miten oppimisen oppimista voitaisiin edistää meidän opiskeluyhteisössämme? En usko, että olemme ainoita aksulaisia, joiden opiskelutaidot ovat olleet vajavaiset.

Lue essee:

Superopiskelija

 

Kiinnitin huomiota ensin siihen, että joissain esseissäsi ei ole otsikkoa ja uteliaana tyyppinä aloin heti pohtia mitä niiden takaa löytyy. Onko otsikoinnin puuttumiseen jokin erityinen syy?

Sitten itse esseestä: Upea huomata millainen ajattelija olet ja olen hieman harmistunut siitä miten loistavan esseen aineksista syntyy keskinkertainen sille annetun ajan riittämättömyyden vuoksi. Ei sillä, ettenkö itsekin olisi valitettavasti vastaavaan tilanteeseen päätynyt. Toivoisin sinun antavan enemmän aikaa esseillesi ja tähtäävän kunnianhimoisemmin esimerkiksi kuukauden esseeseen. Tässä esseessä pidin erityisesti häpeilemättömästä tyylistä ja oman kehityksen pohdiskelusta.

Kipinässä onkin ollut paljon keskustelua jo alusta asti asenteen merkityksestä voittamisessa ja olemme onnistuneet mielestäni juuri sen ansiosta. Positiivinen asenne todellakin ratkaisee elämässä kaikilla osa-alueilla. Esseesi taitaa peilata joitain joululomaa edeltäviä tunnelmia, ja minusta kirjoitit merkityksellisesti anteeksiannosta sekä kaunan kannon kuluttavasta vaikutuksesta. Olen kanssasi samaa mieltä kuulumattoman kunnian havittelijoista, ja minun on jollain tasolla vaikea ymmärtää sellaista käytöstä.

Lue essee:

 

En tiedä olenko kunnolla sanonut ääneen, että mielestäni logonne on älyttömän upea ja palvelee brändiänne loistavasti. Yleisesti ottaen koen brändäyksenne onnistuneen kiitettävästi. Olen ollut löytämänne liiketilan kahden edellisen toimijan asiakkaana, toisessa jopa kantiksena ja koen sisustukseen tekemienne suhteellisen pienten muutosten tehneen tilasta huomattavasti intiimimmän. Sijaintinne on haasteellinen, jolloin brändin merkitys ja tuotteiden erityinen laatu korostuu entisestään. Miksi poikkeisin reitiltäni juuri Kehräsaareen? Konseptinne on riittävän selkeä, joka on alalla äärimmäisen tärkeää.

Mitä nimen valintaan tulee, on Raina teeskentelemätön, nostalginen ja ytimekäs. Nimeen lisätyt ”Cafe & Bar” ovat välttämätön lisä erottamaan paikka vaikkapa leffadivarista. Aiemmista paikoista esimerkiksi numeroon perustuva nimi oli aina itselleni jostain syystä helvetin vaikea muistaa, joka hieman vaikeutti suosittelua ja googlettelua. Olisi mielenkiintoista lukea myöhemmin esseetä Rainan tiimitoiminnasta avaamisen jälkeiseltä ajalta.

Lue essee:

Ravintolan logo ja brändi

 

Tämä essee on ollut useasti esillä tiimin keskusteluissa, niin täytyihän se lukea ja kyllä kannatti! Ennen kuin pääsin testin tuloksiin, uumoilin jo Kipinän keikkuvan jossain vastuun välttelyn ja tulosten huomiotta jättämisen välimaastossa. Tiimi ilmeisesti on ollut samoilla linjoilla syksyllä.

Paljon on ollut puhetta sitoutumisesta ja mielestäni puheena ollut sitoutuminen tarkoittaa enemmän juuri vastuisiin sitoutumista. Tämä näkyi vielä kevään organisaatiopäivänä. Millä tavoin tiimi voisi haastaa muita vastuuseen, sillä itse tunnustan kiemurtelevani vastuista pois vielä hyvinkin helposti, mikäli sille on salliva ilmapiiri.

Essee on hyvällä tavalla tiimiä haastava ja laadullisesti huoliteltu. Asia etenee selkeästi ja ryhdikkäästi, joka teki esseestä itselleni mieleisen luettavan. Toivoisin testin toistamista ensi syksynä, jotta nämä asiat eivät unohtuisi. Olisiko mahdottomuus vaatia vastausprosentiksi täydet sata?

Lue essee:

ERILAISET TOIMINTAHÄIRIÖT TIIMISSÄ

Kommentoi