Tampere
24 May, Friday
25° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Rehelliset reflektoijatKirjoittanut: Noora-Emilia Hassinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommentoin kolmea Esseepankissa julkaistua esseetä, joista kaikista löytyi yhteneväinen teema – itsereflektio. Pidän esseistä, kirjoista, podcasteista ja blogeista, joissa tekijä reflektoi avoimesti, hauraasti ja rehellisesti omaa oppimaansa sekä heikkouksiaan ja vahvuuksiaan. Mielestäni se näyttää upeasti inhimillisyyden monet värit ja tuo tilaa myös omalle kehitykselle. Kun kuulee toisten kasvutarinoita, on niistä ihana poimia oppeja myös omalle kasvutaipaleelle.

 

 

Nurmi, M. 2020. Etkö oo vielä lukenu tätä?.

Kiitos Mika esseestäsi! ❤

Olet mielenkiintoisesti reflektoinut Akatemia aikaasi ja voin samaistua moneen kohteen – niin kuin arvata saattaa. ?

Tykkäsin erityisesti kohdasta, jossa puhuit passivoitumisen helppoudesta ja kuinka kehittyminen tapahtuu erityisesti kuvaamallasi epämukavuusalueella. Puhuit myös yksinyrittäjyydestä ja tiimin merkityksestä. Olenkin pohdiskellut samaa teemaa liittyen yrittäjyyteen… Kuinka yksinyrittäjyys on joskus aiemmin kiinnostanut enemmän, mutta nyt Akatemia ajan jälkeen tuntuu varsin vieraalta vaihtoehdolta. Tiimissä on kuitenkin aina täysin erilaista voimaa kuin yksin suoriutumisessa ja tukipilarina tiimi on aivan korvaamaton voimavara! Oli myös hienoa kuulla, kuinka olet tuntenut Akatemian selkeästi omaksesi ja avoimin käsin vastaanottavaksi yhteisöksi / tiimiksi itsellesi. Mielelläni olisin kuullut lisää siitä, kuinka Promisia nousi takaisin jaloilleen vuoden 2018 sekametelisopasta ja mitä se kaikilta yksilöiltä sekä tiimiltä vaati.

Hienoa duunia Mika, onnea valmistumisen häämöttämisestä! ?

 

Innanmaa, K. 2019. Suutu, korota ääntäsi ja heitä fläppitaulu seinään.

Ai, että kiitos ihana Kiia! ❤
Mahtavaa kuinka avoimesti kirjoitat ja kuinka rehellisesti reflektoit mennyttä kevättä. Lukiessa oli hienoa huomata, kuinka paljon oppia olit osannut ammentaa menneestä ajanjaksosta ja kuinka konkreettiseen muotoon olit opit laittanut tulevaisuutta varten. Tämä on sellainen aihepiiri, joka koskettaa todella läheltä itseäkin ja jonka kanssa olisi vielä erittäin paljon opittavaa. Hyvä, kun joku näyttää aiheen saralla esimerkkiä. ?

 

Tahlo, S. & Oikarinen, I. 2020. Paras v*tun jumppa koskaan.

Mahtavaa mimmit! ❤

Teidän soluesseetä oli todellinen ilo ja jopa jännitys lukea! Nyt kun valmistuminen häämöttää enää vain vuorokauden päässä, nappasitte minut erityisesti mukaan lauseella: “Peiliin täytyy uskaltaa katsoa, sieltä löytyy enemmän vastauksia, kuin tutkintotodistuksen keskiarvosta.” Allekirjoitan tämän kyllä! Akatemia on oppikoulu vailla vertaa ja olitte osanneet hienosti pukea sen sanoiksi ja peilata oppimaanne vielä tärkeisiin teorioihinkin.

Tekstin luettavuuteen jäin kaipaamaan hiukan jouhevuutta ja tekstiin viimeistelyä lisää, mutta selkeästi tässä esseessä olikin sisältö ja oman matkan / kehityksen reflektointi pääosassa, mikä oli todella hienoa! ? Mielestäni teitte todella arvokasta työtä, uskaltaessanne rohkeasti kertoa alun haasteista ja ajatuksista, jotka silloin olivat valalla ja kuinka selätitte ne. Oli upeaa seurata esseen muodossa, kuinka olette kehittyneet ja kasvaneet Akatemia aikana ja kuinka hienoja juttuja teillä on varmasti vielä edessänne tämän jälkeenkin! Tämä olisi kyllä hyvää luettavaa monelle Akatemia-taivaltaan vasta aloittelevalle esipinkulle. ?

Paljon onnea mimmit huomiseen ja hyvää matkaa etiäppäin! ?❤?

Kommentoi