Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: palautteesta ja tavoitteistaKirjoittanut: Katja Asbill - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee, 1ep.

 

Esseeparini keväälle 2022 on tiimin tämänhetkinen HR, Jeena. Annoin hänelle aiemmin keväällä palautetta hänen kirjoitustyylistään perustuen syksyllä kirjoitettuihin esseisiin. Tätä palaute esseetä varten luin kolme hänen esseistään. Niistä kaksi, Muutoksia elämässäni ja Minun tavoitteeni syyslukukaudelle, keskittyivät tavoitteisiin ja niiden asettamiseen. Esseistä yksi, Palautteen voima, liittyi puolestaan palautteeseen, vaikka siinäkin oli huomattavissa tavoitteiden asettaminen niin itselle kuin tiimillemmekin. Näissä palautteissa keskityn lähinnä ajatuksiin, jotta itselle heräsi esseitä lukiessa.

 

Palautteen voima – Jeena Kantosalo, Kipinä

Nautin itsekin palautepajaan valitusta Nina Rinteen kirjasta Rohkea organisaatio, jota hyödynsit tässä esseessä kirjoittaen palautteesta rohkeuden mittarina ja palautteenanto kulttuurin parantamisesta. Mainitsit myös siitä, kuinka henkilökohtaisesti koet palautteen antamisen pelottavana, koska et ole varma, kuinka kukin siihen suhtautuu. Ymmärrän hyvin mainitsemasi epävarmuuden tunteen ja taipumuksen vältellä konflikteja. Myös havainto siitä kuinka palautteenantamisen haasteet voivat olla hyvinkin tilannekohtaisia on ymmärrettävää. Joidenkin kanssa palautteen antaminen on helpompaa kuin toisten kanssa. Ehkä ratkaisevaa silloin on ottaa selvää mistä palautetta kaivataan ja pyytää myös merkityksellistä palautetta itselle.

 

Muutoksia elämässäni – Jeena Kantosalo, Kipinä

Kuten pohdinnassa mainitsitkin, oli tämän esseen kirjoittaminen hetki, jolloin pysähdyit todella jäsentämään ajatuksiasi. Elämäntapamuutosta läpikäydessä reflektoit omaa kasvua ja itsensä johtamisessa kehittymistä. Kerrot tavoitteiden asettamisen tärkeydestä ja rohkeudesta kokeilla erilaisia lähestymistapoja. Toisaalta kerroit myös avoimesti siitä, että vaikka kalenterin käytöstä on muodostunut vakiintunut tapa, on senkin kanssa vielä työsarkaa. Asioiden priorisointi on puolestaan johtanut seuraavan syksyn tavoitteiden asettamiseen. Kiitoksia esseestäsi! Koen oppineeni paljon sinusta näiden paperille jäsenneltyjen ajatusten kautta.

 

Minun tavoitteeni syyslukukaudelle – Jeena Kantosalo, Kipinä

Kerroit esseessäsi väsymyksestäsi ja siitä, kuinka sinua harmitti jälkikäteen, ettei kevään tavoitteet olleet kirjattuna ja avattuna essee muodossa. Samaistuin väsymiseen ja tunteeseen siitä, ettei käytettävissä ollut aika ole välttämättä kevään aikana jakautunut optimaalisesti oman jaksamisen ja perheenjäsenten huomioimisen kannalta. Tavoitteeksesi syksylle asetit projektitkin, ristipölytyksen ja esseiden kirjoittamisen. Itsellä tavoitteiden asettaminen on vielä tekemättä, vaikka Organisaatiopäivä lähestyykin.

Projekteihin keskittyminen on varmastikin kohdallasi järkevää, kun HOPSista uupuvat tunnit keskittyvät projektitunteihin ja henkilökohtainen projekti pyörii jo vahvasti mielessä. Tiimin yhteisten projektien kannalta ylimääräinen aika projekteille on todennäköisesti myös hyvä asia. Henkilökohtaisella tasolla ristipölytykset ovat olleet monelle todella hyviä. Toivottavasti osaamme syksyllä myös tuoda niistä oppeja paremmin tiimille. Ehkä ne näkyvät kohdallasi esseissä, kun tavoitteenasi on myös kehittyä kirjoittajana.

 

Lopuksi

Kiitokset esseistä! Oli mielenkiintoista lukea ajatuksistasi tältä keväältä. Jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia esseitäsi. Varsinkin ajatukset palautteesta kiinnostavat sillä sen saralla meillä on molemmilla vielä varmasti opittavaa. Olemme jo hieman vaihtaneet aiheen tiimoilta ajatuksia, mutta jatkaisin sitä vielä mielelläni tulevaisuudessakin varsinkin nyt kun olemme kumpikin edistyneet palautteen antamisessa.

 

Lähteet

Jeena Kantosalo, Kipinä, Yksilöesseet 2022

Aihetunnisteet:
Kommentoi