Tampere
30 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: ”Palautteen merkitys työyhteisössä”Kirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tämä essee on kirjoitettu kommenttiesseenä pohjautuen tiimiläiseni Julius Hirvosen esseeseen ’’Palautteen merkitys työyhteisössä’’.

Juliuksen esseen lukeminen herätti minulle mieleen, kuinka tärkeä asia on antaa palautetta ja vastaanottaa sitä. Halusin kirjoittaa palautetta ja kommentteja juuri tästä esseestä sen luettuani.

’’Hyvä JJ! Olet valinnut tähän esseeseen erittäin tärkeän aiheen: palautteen ja sen merkityksen työyhteisössä. Kirjoitat fakta pohjaisesti ja arvostan sitä, että kerroit lyhyesti myös omia kokemuksiasi työelämästä, miten olet ollut antamassa ja saamassa palautetta esimerkiksi 1 one to 1 -keskusteluissa. Annat myös hyvän näkökulman siihen, miten palautetta kannattaa lähteä antamaan eli ns. hampurilaispalaute mallin eli kannattaa aloittaa ja lopettaa palautekeskustelu ”hyviin uutisiin” ja kertoa ”huonot uutiset” ikään kuin palautteen antamisen tilanteessa keskivaiheilla.

Kehityskohtia tähän esseeseen voisi olla oikeinkirjoitus ja tekstin sujuvuus. Teksti itsessään sisälsi paljon faktaa ja suoraan käytäntöön vietävää asiaa palautteen antamisen ja saamisen näkökulmasta. Kuitenkin vahvat faktat ja asiarungot tekstissä voisivat linkittyä toisiinsa vielä paremmin jatkossa.

Opin esseestäsi sen, että palaute tulee antaa suoraa ja se tulee vastaanottaa siitä näkökulmasta katsoen, että mitä voisin tehdä paremmin jatkossa. Lisäksi opin, että palaute tulee antaa toista kunnioittavasti ja kannattaa aloittaa ja lopettaa positiivisilla asioilla. Joten lopetan positiivisin sävyin tämän esseepalautteen: ”hyvää työtä vanhalta myyntikonnalta jatka kirjoittamista samaan malliin kehityskohdat muistaen ja kirjoita vielä jäljellä olevana Proakatemia aikana sellaisista aiheista, mitkä sinua itseä eniten kiinnostavat!’’

 

Lähteet

https://esseepankki.proakatemia.fi/palautteen-merkitys-tyoyhteisossa/

Kommentoi