Tampere
21 May, Tuesday
17° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee & palautteen antaminenKirjoittanut: Jeena Kantosalo - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee & palautteen antaminen

 

Palautteen antaminen on ollut minulle henkilökohtainen kehityskohde oikeastaan koko akatemia aikani ajan.  Jostain syystä varsinkin esseistä palautteen antaminen on ollut minulle todella hankalaa. Uskon että tässä pohjalla on ajatus siitä, että saako kirjoitetusta palautteesta varmasti irti sen mitä sillä tarkoitan? Ja mistä sitä palautetta olisi hyvä antaa?

 

Olen saanut kuitenkin konkreettisesti apua tähän asiaan varsinkin yhdeltä tiimikaveriltani Katja Asbillilta, joka on auttanut minua paljon siinä, miten ja millä tavoin sitä kehittävääkin palautetta voi opetella esseistä antamaan. Ja olenkin antanut tämän jälkeen niin positiivista sekä kehittävää palautetta tiimiläisilleni heidän esseistä. Vielä harjoittelen asiaa ja haluan siinä jatkossakin kehittyä entisestään. Tässä esseessä vihdoin annan palautetta Katjalle, sillä olen sanonut tämän esseen tekeväni jo varmaankin vuoden ajan, joten nyt on jo aikakin!

 

 

Katja Asbill – Vaikuttavamman esseepalautteen pyytäjäksi ja antajaksi

 

Pidin tästä esseestä todella paljon! Katja laittoi tämän minulle luettavaksi ja kommentoitavaksi ennen, kun julkaisi esseepankkiin. Koin tämän esseen erittäin hyödylliseksi itselleni, sillä niin kuin aikaisemmin jo mainitsin, niin hieman kamppailen esseepalautteiden ja kommenttien kanssa. Pidin kuinka esseessä oli konkreettisesti listattu hyvän palautteen edellytyksiä ja kerrottu konkreettisesti palautteen merkityksestä ja voimasta. Pidin siitä, kuinka esseessä kerrottiin siitä, kuinka palautteen antamiseen on kaksi syytä: toisen ihmisen auttaminen ja omien tunteiden ja ajatusten ilmaisu. Kokonaisuudessaan essee oli hyvin konkreettinen ja paljon hyviä hyödyllisiä vinkkejä sisältävä.

 

Katja Asbill – Kiitos Kipinä

 

Kiitos kiitoksista. Se on tärkeää, ja pitäisi muistaa vieläkin useammin arjessamme! Essee oli ytimekäs ja sisälsi mielestäni tärkeää asiaa. Kiitos siis vielä! Vertaisarvioitu keväällä 2023.

 

Katja Asbill, Julius Hirvonen, Anni Pilvinen – Myyntipäivät 2023 Kipinän johtamisen näkökulmasta

 

Kiitos esseestä! Tässä oli todella selkeästi kuvattu myyntipäiviä tiimimme osalta, teidän näkökulmastanne. Essee oli todella mukavaa luettavaa koska pystyin sen kautta myös itse reflektoimaan omaa kokemustani tämän vuoden myyntipäivistä. Oli myös mukavaa lukea teksti teidän kirjoittamananne, koska pääsin seuraamaan teidän tekemistänne itsekin lähietäisyydeltä ja olemaan mukana myös esimerkiksi strategian luomisessa. Kävitte esseessä hyvin läpi niitä kehityskohteita, joita tiiminä yhdessä kohtasimme, sekä niitä todella tärkeitä onnistumisia. Tahdon vielä sanoa KIITOS teille, meidän mahtavalle johtotiimille sekä koko Kipinälle hienosta ja opettavaisesta yhteisestä kokemuksesta!

 

Pohdinta

 

Uskon että palautteen antaminenkin on sellainen asia mitä pitää vain jatkuvasti harjoitella. Toistoja toiston perään. Positiivista palautetta on mielestäni todella mielekästä ja helppoa antaa, joten olen pyrkinyt sitä aina muistaessani tekemään.

 

Lähteet:

Asbill, K & Hirvonen J. & Pilvinen, A. 19.4.2023. Myyntipäivät 2023 Kipinän johtamisen näkökulmasta. Luettu 19.4.2023.

https://esseepankki.proakatemia.fi/myyntipaivat-2023-kipinan-johtamisen-nakokulmasta/

 

Asbill, K. 7.4.2022. Vaikuttavamman esseepalautteen pyytäjäksi ja antajaksi. Luettu 7.4.2022.

https://esseepankki.proakatemia.fi/vaikuttavamman-esseepalautteen-pyytajaksi-ja-antajaksi/

 

Asbill, K. 19.4.2023. Kiitos Kipinä. Luettu 19.4.203.

https://esseepankki.proakatemia.fi/kiitos-kipina/

 

Kommentoi