Tampere
24 May, Friday
20° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Oivalluksia osa 2Kirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommenttiessee: Oivalluksia osa 2

 

Oma tiimiläiseni Kipinästä ja tuore esseeparini Helena Tahlo kirjoittaa tärkeästä aiheesta nimittäin positiivisesta ajattelusta: ’’Positiivinen ajattelu ohjaa meitä elämässämme ja antaa meille uusia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäämme ja sen ulkopuolisiin vaikuttajiin.’’

 

Olen samaa mieltä tästä lausahduksesta ja mielestäni jokaisen meistä tulisi ajatella omaa ajatteluaan sen verran, että kiinnittäisi huomiota siihen ovatko päivittäiset ajatukset pääasiassa positiivisia vai negatiivisia. Mitä enemmän saisi aikaan positiivista ajattelua niin sen parempi, koska meillä ihmisillä, kun on taipumus ajatella asioista pitkälti enemmän negatiivisesti.

 

Itselle kannattaa rakentaa virikkeitä positiivisesta ajattelusta esimerkiksi pitkin arkipäivää. Päivän aloitus on usein tärkein tekijä siihen, että millaiseksi päivä muodostuu. Aamuihin kannattaa panostaa myös ajatuksen tasolla. Tästä esimerkkinä on Helenan esseessä erilaiset voimalauseet ja affirmaatiot, joita kannattaa kokeilla hyödyntää päivän moodin löytämiseksi. ’’Tänään on hyvä päivä.’’ tai ’’Olen riittävän hyvin.’’ -kaltaiset voimalausahdukset saattavat kuulostaa yksinkertaiselta ja jopa latteilta, jos niitä käyttää liikaa.

 

Mutta kannattaa muistaa, että ihmismieli on lopulta aika yksinkertainen ja sitä on helppo tavallaan huijata. Se mitä uskottelet itsellesi, sitä myös itsellesi tilaat pitkin päivää. Helena on mielestäni sisällyttänyt esseeseensä paljon hyviä ajatuksia positiivisesta ajattelusta ja sen merkityksestä.

 

 

 

Toinen tiimiyrittäjäkollega Kipinästä eli Tuomas Santala avaa esseessään sijoittamisen ja sijoittamisen yleistymisen seikkoja. Terävästä asiapitoisesta yksilöesseestä ei faktoja puutu. Näkee todella selkeästi, että Tuomas on paneutunut aiheeseen ja on lisäksi erittäin kiinnostunut sijoittamisesta.

 

Digitalisaatio on vauhdittanut myös sijoittamisen kehittymistä ja Tuomas nostaakin esille hauskoja faktoja siitä, kuinka muutama kymmenvuosi taaksepäin osakkeita ostettiin pörssistä vielä puhelimitse soittamalla tai oman pankin tiskiltä fyysisen asiakaskäynnin aikana. Tietoisuus sijoittamisesta on lisääntynyt ja nykypäivänä esimerkiksi oma älypuhelin on loistava työkalu sijoittamisen aloittamiseen.

 

Tuomas osaa antaa konkreettisia vinkkejä sijoittamisen aloittamiseen ja siihen miksi tulisi aloittaa sijoittaminen. Olemme Tuomaksen kanssa puhuneet ja sivunneet monesti sijoittamista aiheena. Se on selkeästi yhteinen mielenkiinnon kohde ja siitä voisi mahdollisesti tulevaisuudessa jalkauttaa yhteistä projektia jopa osuuskunnalle. Siinäpä olisi esimerkiksi mielenkiintoinen haaste saada kaikki Kipinä yrityksemme jäsenet aloittamaan sijoittamisen.

 

 

Lähteet

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/positiivinen-ajattelu/

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/sijoittaminen-on-kaikkia-varten/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi