Tampere
20 May, Monday
8° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Oivalluksia ApajastaKirjoittanut: Ida Laaksonen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Pohdin pitkään, mistä kirjoitan akatemian viimeisen esseen ja miten kiteyttäisin ajatuksiani. Tuntuu ettei itseltä löydy sanoja tiivistämään Proakatemia-matkaa johdonmukaisesti. Apajalaisten esseiden lukeminen auttoi itseä oivaltamaan tätä yhteistä matkaa tiiminä. Esseet herättivät paljon ajatuksia tiimin eri vaiheista ja kehityksestä kohti nykyhetkeä. Koen vahvasti, että tällä hetkellä luottamus on saavutettu ja tiimin dynamiikka on toimii. Yhdessä koetut haasteet ovat kasvattaneet meitä niin tiiminä kuin yksilöinäkin. Final Campin loppusuoralla olen kiitollinen kahden viikon reissusta Teneriffalla ja 3,5 vuoden yhteisestä matkasta juuri näiden ihmisten kanssa.

 

From day 1 to final camp – La Palma volcano island

Antti Eloranta

https://esseepankki.proakatemia.fi/from-day-1-to-final-camp-la-palma-volcano-island/

 

Tätä esseetä oli iloa lukea. Olet tiivistänyt esseeseen hienosti tiimin yhteisen matkan, omat oivalluksesi niin itsestäsi kuin tiiminjäsenistä. Paljon ollaan koettu yhdessä ja viimeinen syksy on huipentanut koko Proakatemia matkan tiiminä. Esseen avulla ajatukset palasivat Apajan alkuaikoihin ja kaikkiin yhteisiin hetkiin. Oli kiva huomata, että vaikka jokaisella on erilainen kokemus tiimistä ja akatemiasta on paljon yhteisiä ajatuksia. Nostit esseessä esiin myös menestyksen, joka on aiheena mielenkiintoinen. Menestys usein mielletään tärkeäksi ajuriksi elämässä, siitä huolimatta monet asiat painottuvat menestyksen edelle.

 

Vaikeiden ja haastavien tilanteiden kokeminen yhdessä on yhdistänyt tiimiä ja eri tiimin jäseniä keskenään. Apajan matkan varrelle on mahtunut paljon, mutta mielestäni on ihanaa miten loppua kohden ilmapiiri on keventynyt ja keskustelu syventynyt. Tämä syksy on itsellenikin ollut tärkeä osa tiimin kehittymistä.

 

Arvostan sitä, miten olet Proakatemian aikana yhdistänyt yrittäjyyden, työnantajan roolin ja opiskelun sekä liiketoiminnan kehittämisen päivittäisessä elämässäsi. Tiedän, että sun fiksuilla ajatuksilla voit tulevaisuudessa tehdä mitä vain! Loppu nosti hymyn kasvoille kiitos matkasta surffiboi! 🙂

 

24H fiiliksiä

Emilia Kovanen

https://esseepankki.proakatemia.fi/24h-fiiliksia/

 

Olipas ihanaa lukea sun esseetä. Essee kokoaa hyvin yhteen niin Proakatemia-matkan kokonaisuudessaan kuin viimeisen syksyn yhteiset hetket. Esseesi kiteyttää hyvin myös ajatuksia onnistumisista ja tiimioppimisesta. On totta, että jokainen kokee haasteet ja onnistumiset eri tavalla ja yhdessä erilaisten ajatusten kanssa muodostamme toimivan tiimin. Osana tiimin onnistumista on omien vahvuuksien ymmärtäminen ja vahvistaminen tiimissä. 24h haasteessa jokaisen vahvuudet tulivat hyvin esiin ja osaamisemme tiiminä organisoitua järkevästi.

 

Osana onnistumista on varmasti jokaisen kokemus omista vahvuuksista ja niiden toteuttamisesta tiimin hyväksi. Ihanaa, että 24h meni niin hyvin. Viimeinen syksy todellakin huipensi Apajan matkan. Koen, että itseluottamus tiimissä toimimiseen ja oman paikan löytämiseen, auttoi jokaista meistä toimimaan yhdessä 24h:n aikana. Olemme tiiminä onnistuneet pitämään yllä kepeää ja lempeää tunnelmaa, vaikka jokaisella on ollut paljon tehtävää opintojen loppuunsaattamiseen.

Aihetunnisteet:
Kommentoi