Tampere
18 May, Saturday
23° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Näkemyksiä myyntityöstäKirjoittanut: Katja Asbill - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Halusin kommenttiesseessäni keskittyä oman tiimin jäsenten näkemyksiin. En sillä, ettenkö uskoisi voivani oppia muidenkin ajatuksista ja kirjoitelmista, vaan siksi että sain näin luettua tiimikavereiden tuotoksia Esseepankista. Asia, jolle en ollut valitettavasti suonut juuri aikaa kevään aikana. Yhteinen aihe löytyi myynnin esseiden parista mikä sopi itselle vallan hyvin. Kristan ja Oonan esseet valitsin, koska heillä ajatustyön pohjana oli sama teos. Yhteisen aiheen ja lähteen käsittely omista lähtökohdista on itsestä mielenkiintoista. Micaelan esseen valitsin huomatessani hänen reflektoineen myynnin kurssia ja erityisesti pinkkujen Sales Happening tapahtumaan osallistumista. Fiian kirjavalinta, puolestaan, ohjasi omaa kirjavalintaani myynnin esseetä suunnitellessa.

 

Erola, M. 2021. Ständimyynti.

Hei Micaela,

olipa kiva, kun kirjoitit myynnistä meidän Sales Happening tapahtuman pohjalta. Oli mielenkiintoista lukea sekä omista, että tiimin valinnoista sinun näkökulmastasi. Tämän lisäksi pohdintasi menestystekijöistä näiden kahden päivän aikana tarjoaa käytännön tietoa jatkon kannalta niin meille, kuin muillekin. Kerroit omista valinnoistasi erittäin selkeästi. Vaikuttaa siltä, että lukemasi kirja, 100 faktaa myynnistä (Koivumäki & Kortesuo 2019), olisi hyvä lisäys myös omalle kirjalistalle.

 

Tikkanen, K. 2021. Oppia myynti kaikki.

Hei Krista,

kerrot omakohtaisen kokemuksen pohjalta siitä, kuinka jokin asia uusissa olosuhteissa ei olekaan enää helppoa ja kuinka se jännittää. Esseessäsi pohdit kuinka sinäkin voit onnistua puhelinmyynnissä päätyen optimistisena toteamaan esseen lopussa, että kyllä sen loppujen lopuksi pitäisi olla sinulle melko yksinkertaista. Rivien välistä huokuu varmuus omista taidoista ja uskosta siihen, että voit loistaa myös puhelinmyynnin parissa. On kiva huomata miten tiimikaverit kehittyvät yhteisen matkan varrella luoden uskoa heihinkin, jotka eivät ole edenneet yhtä pitkälle yhteisellä polulla.

 

Salo, O. 2021. Tiimityöllä parempaa myyntiä.

Hei Oona,

oli mielenkiintoista lukea kiinnostuksestasi myyntiä kohtaan ja kysymyksistä, jotka ohjasivat ajatustyötäsi kevään aikana. Itse koen myös myynnin tiimityöksi, jossa vahvalla taustatyöllä on suuri arvo. Taustatyön lisäksi mainitsemasi mahdollisuus yhteistyöhön, kokemusten jakamiseen ja kannustamiseen ovat osoittautuneet käytännössä itsellekin oleelliseksi osaksi myyntityön helpottamista. Kirjasit ylös monta kysymystä puhelinmyyntiin liittyen. Jäinkin kieltämättä pohtimaan saitko kysymyksiisi vastauksia Sales Happeningin aikana.

 

Ketonen, F. 2021. Myymisen stereotypiat rikki – Myymisen taitojen opettelu on elintärkeää jokaiselle yrittäjälle. 

Hei Fiia,

ensinäkin kiitos kirjasuosituksesta. Lukemalla otteita kirjasta etäkokousta ennen sait myytyä juuri tämän kirjan minulle. Mielestäni yhdistelit kivasti otteita kirjasta, omasta elämästä ja ajatuksista, joita sinulle on nyt opintojen aikana noussut. Siirtymä myynnin vihaajasta oman asiantuntijuuden myyjäksi on varmasti ollut melkoisen kiemurainen ajatuspolku. Jäänkin nyt mielenkiinnolla seuraamaan miten muutos ilmenee käytännössä.

Aihetunnisteet:
Kommentoi