Tampere
23 May, Thursday
20° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee datatiimin esseistäKirjoittanut: Anni Pilvinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kommenttiessee datatiimin esseistä

Datatiimin yhteisenä tavoitteena oli jokaisen kirjoittaa yksilöessee aiheesta, mistä haluaa oppia. Ajattelimme, että voisimme jakaa toisillemme oppimaamme tietoa ja päätimme kirjoittaa myös kommenttiesseet. Kokouksien ja keskusteluiden lisäksi opimme myös esseiden kautta laajasti uutta datasta.

 

Kommentti Taru Ojalan esseeseen: Datan keräämisen vaikutus ympäristöömme ja ihmisiin.

 

Moi Taru!

Olipa kiva lukea esseesi. Olen itse lukenut myös kyseisen kirjan ja toit siitä hyvin tärkeimpiä pointteja esiin. Esimerkkinä, mihin dataa käytetään ja mitä arvoa se tuo maailmaan. Esseessä oli myös hyvä pointti siitä, että dataan kannattaa suhtautua kuitenkin kriittisesti sillä siinäkin on puutteita. Näistä olisi myös hyvä keskustella datatiimissä, tuothan kokouksissa oppimaasi esille? Esseetäsi oli mukava lukea ja teksti oli hyvin pohtivaa, kiitos! Muistathan lähdeviittaukset ;)!

 

Kommentti Emmi Salmisen esseeseen: Data ja sen merkitys Proakatemialla pinkun silmin.

Moi Emmi!

Tapasi kirjoittaa on hyvin persoonallinen, pidä siitä kiinni! Pidin esseessäsi siitä, kun lähdit purkamaan aihetta kysymyksien kautta. Esseessä oli hienosti selitetty mitä data tarkoittaa, pidin erityisesti raaka-aine viittauksesta. Muutekin avasit esseessä käsitteitä hienosti. Datan määrä yhteiskunnassamme tuli minulle suurena yllätyksenä, wou. On aina mukava lukea esseetä aiheesta mikä itseä kiinnostaa ja vielä mukavampaa tekee se, että siitä oppii uutta, kiitos siitä!

Oli hienoa, kun kerroit esseessäsi, miten datatiimi kerää Proakatemialta dataa. Sekä rohkaisusi jokaista kohtaan perehtymään enemmän termiin master data oli innostava. Kiitos!

 

Kommentti Oona Salon esseeseen: Datan ulottuvuudet

Moi Oona!

Oli kiva lukea datapäällikön ajatuksia! Esseesi oli hyvin pohtiva ja ajatuksia herättävä. Tällä esseellä olisi ollut paljon potentiaalia olla akateeminen essee, sillä koin, että sain vain pintaraapaisun käsittelemistäsi aiheista. Ajatuksesi tekoälyn hyödyntämisestä datan keräämisen oli mahtava, toivottavasti nämä ideat eivät jää pelkästään ajatuksen tasolle.  Oli hienoa, kun vertasit esseessä useaan kertaan Proakatemiaan ja korostit datan keräämisen tärkeyttä.

Kirjotustyylisi on miellyttävä ja tekstistä huomaa kuinka sinulle syttyy ideoita kirjoittaessasi. Muistathan lähdeviittaukset ;)!

Kommentoi