Tampere
19 May, Sunday
20° C

Proakatemian esseepankki

Kommenttiessee: Ajatuksia kansainvälisestä oppimisympäristöstäKirjoittanut: Kasimir Vuorinen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kommenttiessee: Ajatuksia kansainvälisestä oppimisympäristöstä

 

Tiimissämme on kuluvana lukukautena eli nyt keväällä monta henkilöä yhteensä neljä, jotka päättivät lähteä vaihto-oppilaiksi. Heidän kuulumisiaan on kuullut aina satunnaisesti viikkopalavereissa ja ohimennen myös mökkipajassa. Ajattelin lähteä ottamaan selvää, mitä heille kuuluu näin virtuaalisesti esseepankin välityksellä ja törmäsinkin tiimiläiseni Vernerin uutukaiseen esseeseen, jossa hän oli kirjoittanut ajatuksiaan ja havaintojaan kansainvälisestä oppimisympäristöstä.

 

Mielenkiintoista oli huomata tekstiä lukiessani, että sanonta nähdäkseen lähelle täytyy joskus lähteä kauaksi pitää ainakin osittain paikkansa. Tällä tarkoitan, että vaikka Portugalissa teillä on yhdessä Juliuksen kanssa kehittynyt täysin uudenlainen malli korkeakoulu oppimisesta luennoivine professoreineen ja tentteineen, niin olette alkaneet nähdä hyviä puolia, jotka ovat toimineet Suomessa Proakatemian mallissa käydä yritysopintoja.

 

Hienoa oli myös kuulla, että olitte vahvoina yhteisön jäseninä kertoneet Proakatemian mallista oppia ja opettaa muille siellä Portugalissa. Tämä lisää entisestään tietoutta siitä, kuinka ainutlaatuista konseptia me saamme täällä Suomessa tehdä ja toteuttaa opintojen muodossa. Harmi vain, että tämä kiitollisuuden tunne jää usein arjen jalkoihin täällä Suomessa, mutta käydessään välillä kaukana se on mahdollisuus oivaltaa paremmin.

 

Mielenkiinnolla haluisin myös laajemmin kuulla ajatuksianne kansainvälisestä oppimisesta, kun esimerkiksi monesta maasta tulevat opiskelijat kokoontuvat nopeasti samaan paikkaan opiskelemaan vaihto-opiskelijoina. Mieleeni herää ainakin kysymys, voisiko tuollaisessa kansainvälisessä ympäristössä tehdä kannattavaa liiketoimintaa tai projektia samalla tavoin, kun täällä Proakatemialla vai onko kynnys isompi eri kansallisuuksien kanssa, koska esimerkiksi ajatukset tietyn liiketoiminnan kannattavuudessa voi lähtökohtaisesti eri maissa olla erilaiset. Uskon ja toivon, että saamme aiheesta hyvää keskustelua ainakin tiimimme sisällä, sen jälkeen, kun kotiudutte Suomeen.

 

 

Lähteet:

 

https://esseepankki.proakatemia.fi/kv-oppimisymparisto/

 

Kommentoi