Tampere
22 May, Wednesday
19° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Marianna Käpynen - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Soluessee: Valmentava johtaminen

Ensimmäinen lukemistani esseistäni oli Fanni Sillanpään ja claudia Kinnarisen kirjoittama “Valmentava johtaminen”.
Itseäni kiinnostaa hurjasti johtaminen aiheena, koska sitä on niin monenlaista ja siihen sovelletaan nykypäivänä yhä useampaa alaa sekä erilaisia toimintatapoja. Tässä kyseisessä esseessä tykkäsin tavasta, jossa aihetta pohditaan sekä lähteiden pohjalta, mutta myös osittain omien mielipiteiden myötä.

“Essee oli todella sulavasti kirjoitettu. Tekstiin oli upotettu hyvin lähteistä peräisin olevia pätkiä sekä sen lisäksi myös kirjoittajien omia ajatuksia.

Tykkäsin myös kohdasta, jossa johtajuutta ja johtamista käsitellään eri käsitteinä, koska ne usein sekoitetaan keskenään. Tekstiin on tuotu mukaan hyvin myös urheilumaailma konkreettisilla esimerkeillä. Erityisesti tykkäsin kohdasta, jossa kuvaillaan tilannetta valmentajan ja urheilijan kesken, jossa valmentaja odottaa valmennettavalta 100%:sta suoritusta ollessaan itse mukana puolitehoilla.
Kokonaisuutena essee oli ajatuksia kehittävä ja omia mielipiteitä muovaava.

Kiitos tytöt hyvästä esseestä!”

..

Minä ja ilmapiiri

Toinen essee oli Emilia Kovasen kirjoittama “Minä ja ilmapiiri”, joka käsitteli johtajuutta enemmän kokonaisuutena. Esseessä Emilia pureutui hyvin avoimesti tuntemuksiin, joita tiimin kesken on herännyt liittyen ilmapiiriin ja tiimin toimivuuteen. Toivon jatkossa myös muilta akatemialaisilta yhtä avointa asioiden läpikäyntiä esseiden muodossa, koska tämä on erittäin tehokas tapa kehittää itsensä ja oman tiimin lisäksi myös muita tiimejä.

“Kiitos ensinnäkin jo näin alkuun hyvin avoimesta ja arkojenkin asioiden pohtimisesta hyvin avoimesti! Kirjoittamasi essee oli hyvin miellyttävä lukea ja se eteni hyvin luontevasti ja jouhevasti. Tykkäsin tavasta, jolla pureuduit johtajuuteen, koska asiaa ei käsitelty liikaa lähteiden avulla. Sen sijaan toit teksiin aivan uudenlaisen sävyn kertomalla rehellisesti tiiminne toimintatavoista sekä ongelmista, mikä ei varmasti ole meistä kenellekkään helppoa tai sitä usein lähdetään muokkaamaan. Tykkäsin myös tavastasi upottaa tekstiin ajatuksia herättäviä kysymyksiä, joita et kaikkia lähtenyt suoraan avaamaan, vaan annat hyvin tilaa myös lukijan omille ajatuksille ja oivalluksille.
Toivottavasti jatkossa pääsen lukemaan lisää yhtä avoimia esseitä, jotka käsittelevät aiheita, joita ei usein haluta tuoda koko kansan tietoon.”

Kommentoi