Tampere
30 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Mari-Anne Kuosa - tiimistä Empiria.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Kommentoin kolmen eri empirialaisen esseetä tässä kommenttiesseessä.

 

Sain syksyn alussa yhdeltä empirialaiselta kysymykset kehityskeskustelua varten, jossa minun täytyi antaa palautetta hänelle. Mietin jo tällöin, että Roosan vetämistä kehityskeskusteluista on varmasti tulossa hyvät ja kattavat. Nyt jälkeenpäin, kun luin tämän esseen, nousi hymy korvilleni. Olen kuullut paljon Roosan kehityksestä syksyn aikana ja kuinka TL:n rooli on ollut siinä isossa osassa. Huomaan selkeän palon Roosasta tätä roolia varten, ja se on myös havaittavissa siinä, kuinka Roosa on muodostanut empirialaisten kehityskeskustelupohjan. Pohja on mielestäni laaja, ja siinä on otettu hyvin mukaan myös työhyvinvointia sekä liikevaihdollinen näkökulma projektien kautta. Myös BL:n mukaan ottaminen kehityskeskusteluihin on mielestäni hyvä idea, sillä itse BL:nä olleena sanoisin sen olleen yksi asia, mitä olisi myös pitänyt itse tehdä. Empiriassa ei ole aikaisemmin ollut kahta kehityskeskustelua yhden lukukauden aikana, joten myös siitä annan Roosalle isot propsit.

Essee on kokonaisuudessaan hyvin kirjoitettu. Siinä on selkeä rakenne ja se on jaettu otsikoiden avulla omiksi osa-alueiksi. Myös lopussa on hyvää reflektointia siitä, miten kehityskeskustelupohjan luominen lopulta onnistui.

 

Miten muodostin Empirialaisten kehityskeskustelu pohjan?

 

Iinan Find your why -tiiviselmä sai minut palaamaan takaisin kevääseen 2023, kun meillä oli empirian kanssa menossa viimeisiä pajoja. Koimme hakevamme tiiminä paikkaamme, ja yritin paljon nostaa esille juuri sen sisäisen motivaation ja merkityksen löytämistä yhteiseen tekemiseen. Tämä essee sai minut muistamaan  myös henkilökohtaisessa elämässäni keskittymään enemmän siihen.

Esseessä oli hyvää selkeä viittaaminen lähteenä olevaan kirjaan, mutta jäin tässä esseessä odottamaan omaa pohdintaa kyseisestä aiheesta.

Find Your Why – tiivistelmä

 

 

Halusin nostaa tähän kommenttiesseeseeni Eemin esseen ”öyhöttäminen Proakatemialla”. Esseetä lukiessa mietin usampaan otteeseen, että onko öyhöttäminen aina pahasta, vai onko sillä joskus myös positiivisia vaikutuksia saada aikaan jokin muutos, joka ei välttämättä muuten tapahtuisi? On niitä yksilöitä, jotka nostavat tiettyjä asioita ylös, vaikka ne eivät aina sitten olisikaan niin kypsällä tavalla tehty, mutta kuitenkin takana ajaa hyvää asiaa? Meidän yhteisössämme on toistasataa ihmistä, mikä tietenkin vaikeuttaa yhteistä päätöksentekoa erilaisine taustoineen ja arvoineen, mutta niin kuin tässä esseessä mainitaankin, samaa ilmiötä on myös havaittavissa ihan yhteiskuntatasollakin.

Essee oli mielestäni hyvin rakennettu johdannon, käsittelykappaleiden sekä oman pohdinnan ympärille. Myös tekstiviittaukset löytyivät tästä esseestä.

 

Öyhöttäminen Proakatemialla

Kommentoi