Tampere
18 Jun, Tuesday
16° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Katariina Räisänen – ”Totalin miehistö” 18.10.2017

 

On hienoa, miten olet paneutunut tiimiimme ja haluat viedä sitä eteenpäin. Toisten ihmisten tapojen ja luonteen oppiminen on pitkä taival. Käyttäytymisen taustalla on usein paljon asioita, joita ei kuule tai näe – ne täytyy oppia tuntemaan. Luottamus on iso asia tässä tiimissä, toivon että mökkipajassa pääsemme taas lähemmäs toisiamme oppimalla toisista, sekä jakamalla itsestäni uusia puolia. Varmasti tulee taas opittua lisää koko tiimiltä ja uskon että päräytän itsekin keittoon lisää maustetta.

 

Reeta Vuotila – ”Lukemisen tärkeys” 18.10.2017

 

Kirjojen lukeminen akatemialla on tuonut kyllä omat haasteensa, varsinkin juuri aikataulutuksen suhteen. Kuuntelin ensimmäistä kertaa äänikirjan viime esseetä tehdessäni ja se oli erittäin mukava tapa oppia uutta ja kaikki sujui sutjakkaasti. Koen kirjojen lukemisen kuitenkin erittäin tärkeänä, sillä se kasvattaa paljon mielikuvitusta ja sanavarasto suurenee – varsinkin lapsilla. Omille lapsilleni pidän tärkeänä lukea joka ilta, jotta heille jäisi edes pieni kipinä kirjallisuuden hienoudesta. Toivottavasti onnistun siinä.

 

Joni Ramu – ”Nuori, tiedä tulosi ja menosi” 16.10.2017

 

Minusta on hienoa nähdä, kuinka tärkeää työtä Ainon kanssa olette ryhtyneet tekemään. Lapsille / nuorille opetetaan rahankäyttöä ja siihen liittyviä erilaisia kustannuksia, aivan liian vähän. Itse olen miettinyt, miten tehdä jo nyt 4-vuotiaalle selväksi, ettei raha kasva puussa. Hän kun on haltioitunut pelkästä kultarahasta, oli se sitten 0,10 senttiä tai 20 euron seteli – aivan sama hänelle. Toki matematiikan taito taitaa häntä auttaa tulevina vuosina, hieman realistisempaan maailmankuvaan rahanmenosta. Muutama vuosi vielä niin taitaa viikkorahan yms. tuleminen tulla meidän perheelle tutuksi, mitenköhän tässä olisi ”oikein” toimia? Opettaa lasta säästämään viikkorahansa jotain suurempaa hankintaa varten vai kuskata oitis citymarketin karkkihyllylle. Elämän isoja kysymyksiä.

 

Pinja Kurki – ”Millainen on hyvä mainosvalokuva” 18.10.2017

 

Hei Pinja, todella hyvin olet saanut tähän tekstiin mahtumaan tärkeimmän pointit mainosvalokuuvaamisesta. Se on asia, jota myös jokaisen somea itse päivittävän tulisi miettiä – melko paljonkin.

Tuo Fazerin esimerkkikuvasi on täydellin esimerkki tähän kontekstiin, kuva herättää tunteita – juuri niitä oikeanlaisia. Itse en tekstiin kiinnittänyt huomiota, ennen kuin luin sinun alatekstisi, vaikka koinkin mainoksen erittäin onnnistuneeksi ja vaikuttavaksi. Ensimmäisenä katseeni kohdistui kasvoihin, sen jälkeen Fazerin logoon ja siitä Geisha-pakettiin – se riitti minulle.

Miten aiot itse kehittää mainosvalokuvausta itsessäsi? Tarvitaanko valokuvaajana olemiseen jotain erityisiä kursseja? Mielenkiinnosta kyselen, jatka samaan malliin <3

 

Katariina Räisänen – ”Tunnelukkoja” 18.10.2017

 

Tämä oli kyllä aiheena erittäin mielenkiintoinen – itsekin tein tästä blogikirjoituksen. Tämän avulla oppi tunnistamaan itsestään niitä piirteitä, joiden olemassa olon on varmasti ainakin jollain tasolla huomannut, mutta niitä ei ole käsitellyt koskaan mitenkään. Erittäin silmiä avaava aihe.

Vaikka teksti ei tosiaan perustu mihinkään tieteelliseen faktaan, niin olen kanssasi samaa mieltä. Tälläiset testit on osattava tehda ja lukea maalaisjärjen kanssa, ja jos maalaisjärkeä ei löydy henkilöiltä, ottaako he nämä liian kirjaimellisesti ja aivan liian tosissaan? Ehkä yliherkät ihmiset tekisivät niin.

 

Kommentoi