Tampere
29 May, Wednesday
20° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Julius Hirvonen - tiimistä Kipinä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

Ristiriidat osana johtajuutta

 

Olen kovasti kiinnostunut johtajuudesta ja ylipäätään esimiestyöskentelystä.

Nooran ja Jessen kirjoittama essee “Ristiriidat osana johtajuutta” on mielenkiintoista luettavaa. Esseessä on hyviä pointteja johtajuuden tärkeistä elementeistä. Tapa johtaa Proakatemiassa ja Saawa-tiimissä on myös ollut kiinnostavaa luettavaa.

 

Kuunteleminen ja päättäväisyys ovat äärimmäisen tärkeitä asioita esimiestyöskentelyssä. Näin todetaan esseessä sekä Alf Rehnin kirjoittamassa kirjassa Johtajuuden ristiriidat. En ole vielä lukenut kokonaan Rehnin teosta, mutta varmasti tulen sen lukemaan lähitulevaisuudessa.

 

Olen itse työskennellyt kahdessa eri myyntiorganisaatiossa esimiehenä. Johtajan olisi hyvä löytää työskentelyynsä ns. kultainen keskitie. Esseessä todetaan, että johtaja ei saa olla liian jämäkkä ja jyrätä alaisiaan. Päätöksentekotaitoja täytyy myös löytyä sekä auktoriteettia. Kuunteleminen ja päätöksenteko oikeastaan on loistava kombinaatio löytää se oikea kultainen keskitie.

Minulla on monta entistä esimiestä, jotka ovat nykyään hyviä ystäviäni. Myös monet entiset kollegani ovat myös hyviä ystäviäni, vaikka olin heidän esimiehenänsä monta vuotta.

 

Mielestäni Saawan ristiriidat johtamiseen muistuttavat paljon Kipinä -tiimin johtamisen ristiriitoja. Olemme tiiminä varsin tasavertaisia, ja muiden huomiointi olisi tärkeää. Joskus se menee silti liiallisuuksiin, koska ei jokaista päätöstä tarvitsisi tiimiltä kysyä. Uskon kuitenkin, että Saawassa, kuten myös Kipinässä löytyy luottamusta Business leaderin sekä HR:n toimintaan.

 

Esseessä todetaan, että teoriaopiskelu antaa hyvää tukea johtamiseen ja auttaa ymmärtämään ristiriitoja. Kuitenkin johtajuutta oppii parhaiten kokemuksen kautta. Itse en ole saanut teoriaoppia esimiestyöskentelyyn. Olen oppinut työskentelemään esimiehenä lähes kokonaan kantapään kautta. Välillä tein virheitä, mutta loppujen lopulta kokemuksen kautta opin parhaiten johtamaan tiimiä. En ole itse ollut Kipinä-tiimissä Bl:n roolissa, koska olen iloinnut siitä, että tiimiläiset ovat päässeet harjoittelemaan johtajuuden roolia.

Kommentoi